Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, yerel esnaflar için ilçede “Alışverişini Yerel Esnaftan Yap, Esnafına Sahip Çık” kampanyası başlattı. 

Afşin’deki küçük esnafların, büyük mağaza ve marketlere rağmen ayakta durmaya çalıştıklarını söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Topaktaş, Afşinli vatandaşlara, "Alışverişlerinizi Yerel Esnaftan Yapın" diye çağrıda bulundu.

Kampanya kapsamında, vatandaşların dikkatin çekebilmek için “ Alışverişini Yerel Esnaftan Yap, Esnafına Sahip Çık” temalı billboardlar hazırlatarak ilçedeki değişik noktalara astıklarını söyleyen Topaktaş, “ Afşin Esnaf Odası olarak ilçemizdeki yerel esnafımıza sahip çıkmak ve destek olmak için kampanya başlattık. İlçemizde 15 ayrı noktada alışverişini yerel esnaftan yap temalı billboardları hazırlayarak vatandaşlarımızın dikkatini bu noktaya çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Küçük esnafa sahip çıkılması gerektiğini ve alışverişlerin yerel esnaflardan yapılması gerektiğini dile getiren Topaktaş, “Vatandaşlarımızdan, Afşinli esnaflarımızın durumunu göz önüne alarak, alışverişlerini yerel esnaflarımızdan yapmalarını rica ediyorum. İyi günümüzde, düğünümüzde ve cenazemizde bizimle olan, kimi zaman evimizin anahtarını hatta çocuğumuzu biraz burada oyalansın diye emanet ettiğimiz yerel esnafımızın ayakta durabilmesi ve geçimini sürdürebilmesi için destek olmak zorundayız.  800 yıldır devam eden ahilik geleneğimiz de bunu gerektirmektedir. ” açıklamasında bulundu.

Başlatılan kampanyanın ardından vatandaşlardan ve esnaflardan çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Topaktaş, “ İlçemizde 5 bine yakın esnafımız bulunuyor. Bu rakamın 2 bin tanesi esnaf odamıza kayıtlı ve aktif olarak faaliyetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Büyük mağaza ve marketlerin birbiriyle rekabetlerinden en çokta yerel esnafımız etkileniyor. İlçemizdeki esnaflarımızın durumları pek iç açıcı değil. Bu çalışmayı yaparken de bunları göz önüne aldık ve bu durumu tersine çevirmek için çalışmalarımızı devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Esnaf Odası Başkanı Topaktaş, Atatürk Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyaretler esnasında vatandaşlarla da sohbet eden Topaktaş, yerel esnaflara destek istedi.

 

Editör: Haber Merkezi