Plaket vermek için Medine Gümüş Pazarını ziyaret eden Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş ve Av. Hacı Bayram Veli Arıkan ile birlikte, Kuzey ilçelerde de altın tamiratı noktasında tek isim olan Duran Belli'yi hizmetlerinden dolayı kutladı. 
Çok önemli ve kaybolmaya yüz tutmuş bir işin Afşin'de icra edildiğinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Esnaf Odası Başkanı Topaktaş, "Yaklaşık 14 yıldan buyana, kendi sektöründe hizmet veren bir esnafımız olan Duran Belli, altın tamiratı noktasında tek isim. 

Afşin, Elbistan ve Göksun gibi Kuzey ilçelerimizde altın ve gümüş tamiratı noktasında hizmet vermekte. 

Biz bu mesleği devam ettirdiği için kendisiyle gurur duyuyoruz. Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Duran Belli ağabeyimize plaket takdim etmek istedik. Sektöründe inşallah daha başarılı olacağına inanıyoruz." dedi.

Daha sonra konuşma yapan altın ve gümüş tamircisi Duran Belli, "Altın ve gümüş tamiratı noktasında Afşin'de hizmet veriyoruz. Bu mesleği 1987 yılından buyana yapıyorum. Fakat şimdi yeni eleman yetiştiremiyoruz. Bu devirde çocuklarımız internet başından kalkmıyor. 

Yapılması ve devam ettirilmesi noktasında çok önemli bir meslek olduğuna inanıyorum. Bizleri ziyaret ederek plaket takdim eden Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş ve Av. Hacı Bayram Veli Arıkan'a teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi