Afşin'de esnaflar, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası geleneksel 'Esnaf İftarı'nı devam ettirdi. Yıldız Düğün Salonu’nda (kıl çadır) düzenlenen iftarda, Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş ve yönetim kurulu üyeleri, esnafları kapıda karşılayarak ağırladılar.

Afşinli esnaflar Kahramanmaraş’tan iftar programı münasebetiyle özel olarak getirilen müzik ekibinin icra ettiği tasavvuf musikisi eşliğinde iftarı bekledi. Akşam ezanının okunması ve duaların edilmesiyle esnaflar orucunu açtı.

Esnafların yoğun ilgi gösterdiği iftarda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Toapaktaş, Afşin'deki esnafları ramazan ayında düzenlenen iftar sofrasında bir araya getirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, davete katılanlara teşekkür etti.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygularının zirve yaptığı bir ay olduğunu söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Topaktaş, "Afşin'deki esnaflarımızla başı mağfiret, ortası rahmet ve sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan Ramazan ayında bir kez daha bir aradayız. Böylesine güzel ve manevi bir ayda birlikteyiz. Esnaf Odası Başkanlığına görevine geldiğimiz günden buyana birçok etkinliğimiz oldu. Yılbaşı etkinlileri, ilçemizdeki bayan esnaflarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak için etkinlerimiz odu. Ramazan iftarlarımızda tüm esnaf ve sanatkarlarımızla bir araya gelmeye çalıştık. Sonrasında ise meslek komiteleriyle ayrı ayrı etkinliklerimiz yıl içerisinde oluyor.Fakat bu etkinliklerin en güzel ve manidar olanı Ramazan ayında kurulan bu iftar sofrası oluyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile esnaflarımız olarak birlik, beraberlik ve kaynaşma ne demektir, şuanda bunu en güzel şekilde yaşatıyoruz." diye konuştu.

- "Esnaflarımızla gönül bağı kuruyoruz"

Esnaf Odası ile esnafların arasında çok güçlü bir bağ kurmak için çalıştığını belirten Topaktaş, " Göreve geldiğimiz ilk günden buyana amacımız, gayemiz esnaflarımız ile Esnaf Odamız arasında gönül bağı kurmaktı. Çok şükür bunu gerçekleştirdik ve bu gönül bağından aile bağına dönüyor. Bu noktada bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Ben bu göreve esnafımıza hizmet için geldim. Esnaf ve sanatkarımızın her zaman emrindeyim. Bu vesile ile de tüm esnaflarımızın ve Müslüman aleminin Kadir Gecesini ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını kutuluyorum. " açıklamasında bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Bekir Sıtkı Can, Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Derviş Türk ile çok sayıda esnaf katıldı.

Editör: Haber Merkezi