Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan gelen kurulu Afşin Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Seçimi Mehmet Yaşar Polat kazandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Genel Kurulunda, 629 oydan 624'ü kullanıldı, kullanılan oyların 4'ü geçersiz sayıldı. 50. Olağan Genel Kurulda,  Mehmet Yaşar Polat'ın listesi 278 oy, Harun Kalfe'nin listesi 237 oy, Adnan Kabaağaç'ın listesi 105 oy aldı.

Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulu Afşin Belediye Düğün Salonunda yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından divan başkanlığı oluşturuldu. Divan Başkanlığına Bölge Birliği Başkanı Ali Rıza Kekeç, katip üyeliklerine Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General ve Göksun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Abacı seçildi. Gündemdeki konuların ele alındığı 50. Olağan Genel Kurul'da yönetim ve denetim faaliyet raporları, gelir-gider bilançoları okundu, müzakereler oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Yaşar, helallik istedi

Genel Kurulda konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahadır Yaşar, " 10 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin başkanlığını yapmaktayım bu süre içerisinde elimizden gelen tüm imkanlarımızla esnaflarımızın yanında olmaya çalıştık. Ben başkanlığa aday olmuyorum ve hizmet bayrağını yeni gelen arkadaşlarımıza devretmek istiyorum. Görevim süresince istemeyerek kırdığım kişiler varsa, onlardan özür diliyorum ve haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim kimde hakkım varsa helal olsun. " şeklinde konuştu.

Başkanlığa seçilen Mehmet Yaşar Polat, " Öncelikle bugüne kadar kooperatifimize emekleri geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Onların sayesinde kooperatif kriz zamanında bile kapanma noktasına gelmedi ve her zaman kıymetli ortaklarımıza hizmet etmeye devam etmiştir. İnşallah bundan sonra bizlerde yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte, ortaklarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Bundan sonra esnafımızın ayağına giden, hal, hatır soran bir yönetim olacağız. Kooperatifimizin kapısını ortaklarımıza sonuna kadar açacağız. Yönetim kurulumuzun ve benim telefonu 24 saat açık olacak ve her zaman hizmetinizde olacağız. Ödemede sıkıntıya düşen ortaklarımızın mağdur olmalarını önlemek için gerekli çalışmaları yapacağız. Kooperatifimiz, esnafımızın her daim yanında ve destekçisi olduğunu gösterecek. " dedi.

Yeni Başkan Polat: "Seçimimiz Afşin'imize yakışan bir ortamda geçti”

Seçim sürecinin Afşin'e ve Esnaf Kefalet Odasına yakışan bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Başkan Polat, "Seçim kampanyamız boyunca bütün esnaflarımıza ulaşmaya çalıştık. Bizleri destekleyen bütün ortaklarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra yeni yönetimimizle birlikte esnaflarımız için elimizden gelen bütün imkanları sonuna kadar kullanacağız. Ayrıca bu hizmet yarışında benimle birlikte başkanlık mücadelesi veren Adnan Kabaağaç ve Harun Kalfe Bey'e teşekkür ediyorum. Seçimi Afşin'e yakışır bir şekilde geride bıraktık. Ayrıca seçim sürecinde görev alan emniyet personellerimize teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Mehmet Yaşar Polat'ın Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluşuyor:

 

Mehmet Yaşar Polat, İsmet Gündoğar, Ali Ejder Aydoğan, Fikri Coşkun ve Veli Dal

Editör: Haber Merkezi