Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin seçimli genel kurul heyecanı yaşanıyor.

Seçimli genel kurulda, mevcut başkan Mehmet Yaşar Polat mavi liste ile başkan adayı Harun Kalfe'nin ise sarı listesi yarışıyor.

Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 925 ortağı saat 17.00'a kadar kapalı zarf usulü oy kullanacak.

Afşin Belediye Düğün ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen seçimli genel kurulda, Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kahramanmaraş Bölge Birlik Başkanı Ali Rıza Kekeç'in Divan Başkanlığına seçilmesi ardından, Yönetim Kurulu yıllık çalışma raporu ve Denetim Kurulu raporlarını okudu. Söz konusu raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

Divan Başkanı Kekeç, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mali genel kurullarının 3 yılda bir yapılacağını belirtti ve 2018,2019 ve 2020 yıllarına ilişkin tahmini bütçe okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Kongre'de ilk olarak konuşma gerçekleştiren Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Harun Kalfe, "Öncelikle aramızdan ayrılan esnaf ve sanatlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şuanda Afrin'de zeytin dalı harekatını gerçekleştiren askerlerimizin dualarımızla yanlarındayız, Allah yardımcıları olsun. Afşin küçük bir yer. Seçimi birbirimizi kırmadan, incitmen ve üzmeden geride bırakmamız gerekiyor. Biz Esnaf Kefalet'e, ortaklarımızın karşısına bu işi daha iyi yapabileceğimize inandığımız için bu yola çıktık. Kredi isteyen arkadaşlarımıza kredi vereceğiz ama bunu yaparken de oylarını ipotek almayacağız. Esnaf Kefalet ve oraklarımızın arasında birlik ve beraberlik ortamını sağlamak daha iyi hizmet edebilmek için aday olduk. Bugün bana destek olursanız, sizlerin vermiş olduğum karşılığını vermek için elimden geleni yapacağım. Olağan genel kurulumuzun memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını dile getirdi.

Yönetim Kurulu ve oda personelleriyle birlikte her zaman Esnaf Kefalet ortaklarının hizmetinde olduklarını söyleyen Polat, "Bütün ortaklarımızın desteklerini istiyorum. Afşinli esnaf ve sanatkarımıza hizmet etmeye devam etmek arzusundayız. 3 yıllık görev süremiz içerisinde odamıza ait binamızı tadilat ederek ortaklarımıza yakışır bir yer haline getirdik. Kooperatifimiz 1964 yılında kurulmuş ve bizim dönemize kadar 600 üyeye ulaşmıştır. Biz göreve geldiğimiz 3 yıl gibi kısa bir sürede ortak sayısını 925'e çıkarttık. 22 milyon lira olan bütçeyi ortaklarımızın sayesinde 50 milyon liraya kadar çıkarttık. Seçimlerde rekabetin olması hizmet kalitesini artırır. Harun arkadaşımızı tebrik ediyorum, demokrasi çerçevesinde aday olduğu için. Ortaklarımız oylarını kullanacak ve kimi layık görürse görevi ona verecek." diye konuştu.

Genel Kurul'un, Afşin'e ve Kahramanmaraş'a hayırlar getirmesini temenni eden Polat, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alacan askerlere seslenerek, görevlerinde başarılar diledi.

Genel Kurul'a, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, İlçelerin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanları ile çok sayıda esnaf katıldı.

Editör: Haber Merkezi