Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin, olağan genel kurulu yapıldı.

Afşin Belediye Düğün ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen seçimli genel kurulda, Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Kahramanmaraş Bölge Birlik Başkanı Ali Rıza Kekeç'in Divan Başkanlığına seçilmesi ardından, yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporlarını okudu. Söz konusu raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

Divan Başkanı Kekeç, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mali genel kurullarının 3 yılda bir yapılacağını belirtti ve 2018,2019 ve 2020 yıllarına ilişkin tahmini bütçe okunarak oy birliğiyle kabul edildi.
925 ortaktan 903'ünün oy kullandığı genel kurulda mavi ve sarı liste ile seçime gidildi. Mavi liste ile seçime giden mevcut başkan Mehmet Yaşar Polat 550 oy alırken, sarı listeyle seçime giden başkan adayı Harun Kalfe 348 oy aldı. Seçimde 5 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçimin sonunda teşekkür konuşması yapan Başkan Polat, verilen destekten dolayı ortaklara teşekkür ederek, seçimin Afşin'e, Kahramanmaraş ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni etti.
Genel Kurul'a, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu, Kahramanmaraş Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, İlçelerin Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanları ile çok sayıda esnaf katıldı.

Editör: Haber Merkezi