Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platformu, UNESCO Dünya Kültür Mirasları Aday Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf'te,  son zamanlarda artan terör olaylarına tepki amaçlı "Şehitler İçin Duada Buluşuyoruz" programı düzenledi.
Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platformu tarafından hazırlanan "Şehitler İçin Duada Buluşuyoruz" programı kapsamında külliyede bir araya gelen vatandaşların elleri, sabah namazı sonrası semaya açıldı. Terör saldırıları sonucu şehit olan asker ve polisler için dua eden vatandaşlar, yaralı ve gazilere de şifa diledi. 

Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platformu sözcüsü Cafer Güneşli, şehitleri anmak için ve son zamanlarda artan terör olaylarına tepki göstermek için UNESCO adayı Eshab-ı Kehf'te dua organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Artan terör olayları ve şehit haberleri ile yüreklerinin parçalandığını söyleyen Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platformu sözcüsü Güneşli, " Müslümanlar için çok büyük bir önem taşıyan kutsal mekanlardan birinde şehitlerimizi kuranı kerim ve dualar andık, terörü lanetleyerek tepkimizi gösterdik. Vatandaşlarımızla birlikte sabah namazını kıldık, ülkemiz ve şehitlerimiz için bol bol dua ettik"dedi.

Eshab-ı Kehf'in, "dostlar" ve "zalime baş kaldırma" anlamına da geldiğini hatırlatan Güneşli, " Bu organizasyonu burada yapma amacımız ise Eshab-ı Kehf'in bilindiği üzere ve kelime anlamı dostlar demek onun için buradayız. Eshab-ı Kehf, zalime baş kaldırma demek. Eshab-ı Kehf mazlumun yanında demek, tevhit demek, onun için buradayız. Şuanda devletimiz, milletimiz huzursuz. Bu huzursuzluğun giderilmesi adına en güzel mekanda, Kuran'ı Kerim'de 18. Surenin ismi olan Eshab-ı Kehf'te, devletimizin refahı ve mutluluğu için, fitne ve fesadın kaldırılması için dualarımızı ettik. Ayrıca Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri olarak, Eshab-ı Kehf'in yiğit insanlarının hikayesinin başladığı yere kadar şehitlerimizi anmak üzere koşacağız. Organizasyonumuza katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Organizasyona Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım'ın şehitler için yaptığı dua ve Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerinin, etkinliğine katılan vatandaşlara çeşitli ikramların bulunmasının ardından son buldu.
Editör: Haber Merkezi