Afşin Belediyesi tarafından, Eshab-ı Kehf’te çiçeklendirme çalışmaları yapıldı.
Ecdadımızın yüzyıllardır hizmet ettiği Külliyeye Afşin Belediyesi de 100 yıl bil fiil hizmet etti ve etmeye devam ediyor. 850 yıllık bir geçmişe sahip olan Külliye yüzyıllardır yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. 30 Mart 2014 tarihinde Afşin Belediye Başkanlığı görevine gelen Mehmet Fatih Güven’de Eshab-ı Kehf Külliyesinin Bakım, Onarım ve hizmeti konusunda oldukça titiz davranıyor.
Bugünlerde Eshab-ı Kehf’te hummalı bir çalışma yürütülüyor. Eshab-ı Kehf Külliyesine gelen vatandaşların göz zevkine uygun olarak bazı bölümler çiçeklendiriliyor. Buna ilave olarak seyyar çiçekliklerle de muhtelif yerlerde çiçek ekimleri yapıldı.
Çiçek çalışmaları hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ” Eshab-ı Kehf külliyesi bizim için çok önemli. Bu Mekân bize ecdadımızdan bu güne kadar korunarak gelen ve çocuklarımıza bırakacağımız en güzel değerlerden birisi. Burada yapılan çalışmalarda Eshab-ı Kef’imiz çiçeklendirilerek daha güzel bir mekân haline getirmeye çalıştık Belediye ekiplerimizle birlikte ummalı bir çalışma yapılarak burasını bu hale getirildik. Giriş kapısına çiçeklerle donatarak Eshab-ı Kehf yazdık külliyenin bazı güzel noktalarına da çiçekler dikilerek çalışmalar tamamlandı” dedi.
Mağara Arkadaşlarının sayısına binaen yedi farklı bölüm çiçeklendirildi. Eshab-ı Kehf Külliyesinde çiçeklendirme çalışmaları devam ediyor.
 
Editör: Haber Merkezi