Afşin'de Berat Gecesi dolayısıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Keshab-ı Kehf Külliyesindeki camiye gelen vatandaşlar namaz kılıp dua etti.

Afşin Belediyesi Berat Gecesi münasebetiyle camiye gelen vatandaşlara geleneksel hale getirdiği Osmanlı Şerbeti ikram etti.

Kandillerin en yoğun kutlandığı Eshab-ı Kehf Külliyesine Afşin Belediyesi görevlilerince çadır kuruldu. Afşin Belediyesi yatsı namazı sonrası vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ile sıcak lokma tatlısı ikram etti.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,"Berat Gecesi münasebetiyle artık geleneksel hale getirdiğimiz mübarek gecelerde vatandaşlarımıza Osmanlı Şerbeti ikramlarında bulunuyoruz. Bu güzel gecenin en anlamlı yerde geçiren hemşerilerimize şerbetin yanı sıra sıcak lokma tatlısı ikram ettik. Havaların yağışlı olmasına rağmen akın akın vatandaşlarımız gecelerini Eshab-ı Kehf’te geçirmek için buraya geldiler.  Ayrıca önemli gecelerde tüm vatandaşlarımızın Eshab-ı Kehf’te manevi atmosferi yaşayabilmeleri için de belediyemiz tarafından ücretsiz araçlar tahsis ettik. Böyle güzel gün ve gecelerde Bu anlamlı gecede böyle bir hizmeti vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz için mutluyuz. Tüm İslam âleminin Berat gecesini kutluyorum” dedi.

Afşin Belediyesinin ikramlarını gören vatandaşlar memnuniyetlerini ifade ederken, dağıtılan Osmanlı Şerbeti ve sıcak lokma tatlısı büyük ilgi gördü.

Editör: Haber Merkezi