‘Mahalle Mahalle Afşin Köşesi’

Eshab-ı Kehf'in Dünyaya Açılan  Kapısı Pınarbaşı, Hizmet Bekliyor

Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı İhsan İşbilir, "Afşin'in en güzel mahallelerinde biri olan Pınarbaşı, Eshab-ı Kehf'in dünyaya açılan kapısı ve bu mahallemizin hizmet anlamında biraz daha üzerine düşülmesi gerekmektedir." dedi.

Yeşil Afşin Gazetesi olarak başlattığımız 'Mahalle Mahalle Afşin Köşe'mizin bu haftaki konuğu Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı İhsan İşbilir oldu.Muhtar İşbilir, mahallesinde yapılan hizmetleri ve yapılması gereken hizmetler hakkında açıklamada bulundu.

Afşin'de esnaflık yapan İhsan İşbilir, 30 Mart yerel seçimlerinde Pınarbaşı mahallesinde muhtarlık seçimini kazandı ve görevine başladı.
Mutar İşbilir Pınarbaşı mahallesinin sorunlarını anlattı ve mahalle sakinlerinin isteklerini şöyle sıraladı:

"Afşin'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Pınarbaşı mahallesi 3 bin 15 kişilik nüfusa sahip. Sadeliğini koruyan, güzide bir mahallemizdir. Eshab-ı Kehf caddesinin ve kaldırımların Eshab-ı Kehf'e yakışır bir şekilde yapılması gerekmektedir. Mahalle sakinlerimiz ve dışarıdan gelen yabancı, yerli turistlerimiz bu yolu devamlı kullanmaktadır. Bu caddemizin kaldırımları ve yolu sönük kalmış durumda. Ayrıca ışıklandırılarak Afşin'in hizmetine kazandırılmalıdır. Ayrıca Eshab-ı Kehf'e bir servis hizmeti sağlanması gerekmektedir. Bütün mahallelerde servis hizmeti bulunmakta. Eshab-ı Kehf hattına servis konulduğu takdirde bütün vatandaşlarımız Eshab-ı Kehf'e ziyarete gidebilir ve mahalle sakinlerimi bu servis hizmetinden günlük hayatlarında faydalanabilir. Mahalle sakinlerimiz muhtar olarak bana en çok şikayet edilen konuların başında yer alıyor. Pınarbaşı mahallesi olarak Yetkililerimizden bu hizmetlerin getirilmesini istiyoruz.

Mahallemizin içinde bulunan otogar şehrin dışına taşınması gerekiyor. Bilindiği üzere şehirlerde bulunan otogarlar şehir dışına yapılarak şehrin genişlenmesi sağlanıyor. Otogarımız şehir dışına taşındığı zaman ilçemizde herkes kazanacak. Bu hem mahallemizi rahatlatacak hem de şehrimizin genişlemesini sağlayacak. Eshab-ı Kehf Caddesinde bulunan kavşakta ivedi olarak sinyalizasyon uygulamasına geçilmesi gerekiyor. Bu kavşağımız Afşin Devlet Hastanemize, Eshabı Kehf'imize ve terminale hizmet veriyor. Bu mevkide günlük trafik çok yoğun oluyor ve bir çok ölümlü trafik kazası meydana geldi. Bu ölümlerin önüne geçilmesi için bu kavşakta sinyalizasyon sistemi kurulması gerekmektedir. 

Kürşat sokakta bulunan, halk arasında Ebesalo diye bilinen mevkii ortaya çıkmayı bekleyen bir güzellik. Ebesalo mahallemizin en güzel, en ferah yerlerinden biri. Oraya güzel projeler uygulandığı takdirde Afşin'in en güzel mesire alanlarından biri olabilir. Ebesalo'da Afşin'in en temiz kaynak suyu bulunmaktadır. Yaz aylarında Afşin'in her yerinden vatandaşlarımız bu kaynaktan su almak için buraya geliyor. Yaz aylarında vatandaşlarımız tarafından su almak için kullanılan bu mevkiinin güzel projelerle Afşin'imize kazandırılması gerekmektedir. Daha önceleri olduğu gibi kaynağı Emirli Mahallesinden gelen sulama suyunun tekrar mahallemizde geliştirilerek dağıtılması gerekmekte.Mahalle sakinlerimiz eskiden olduğu gibi bu kaynaktan faydalanmak ve bahçelerini sulamak istiyor. Eskiden olduğu gibi mahallemizin yeşilliklere bürünmesini istiyoruz.

"Mahallemizde bulunan eski hayvan pazarı olarak bilinen alan kamuya ait. Bu bölge ağaçlanılarak mahallemize bir park alanı ve çok amaçlı taziye evi  yapılabilir. Mahallemizde çocuklarımızın zaman geçirebilecekleri bir alan yok. Mahallemizde en uygun mevkii de burası. Şuanda dolum aşamasında olan hayvan pazarının yeri mahallemize kazandırıldığı takdirde mahalle sakinlerimizin sosyalleşmesine vesile olacaktır. Mahallemizde şuanda devam etmekte olan çok katlı apartmanlar yapılmaktadır. Bu çok katlı apartmanların daha genişletilerek Eshabı Kehf Anadolu Lisesinin alt tarafına çok katlı apartmanlar için ruhsat verilmesi gerekmektedir. Mahallemizin gelişmesinde fayda sağlayacağına inanıyoruz.

"PTT Müdürlüğünün bulunduğu bölgede bir çok terk edilmiş toprak ev bulunuyor. Bu mahallemize ve Afşin'e kötü bir imaj kazandırıyor. Bu atıl evler ortadan kaldırılmalı ve güzel bir görünüm kazandırılmalıdır. Terk edilmiş evler kaldırılırsa vatandaşlarımız o bölgeleri park alanı olarak kullanabilir ve çarşı içerisinde oluşan araç yığılmasının önüne geçilebilir. "

Editör: Haber Merkezi