Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Kocapınar:
“Eshab-ı Kehf’in Afşin’de olduğuna inanıyorum”
 
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne yaptığı ziyarette, “Afşin de bulunan Eshab-ı Kehf, Efes ve Tarsus’ta bulunan Eshab-ı Kehf’lerden çok farklı. Gerçekten bende burası olduğuna kanat getirdim. En önemlisi Afşin’in Roma şehrinin yakınında olması ve Selçuklu ve Osmanlı dönemine mimari yapıları olması burada olma ihtimalini yükseltiyor. Bende gerçekten bu anlamda burada olduğuna inanıyorum.” dedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde incelemelerde bulundu.
 
Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç, ziyaretçilere Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında geniş bilgiler verdi.
Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin diğerlerinden farklı olduğunu ve kendisinin de Eshab-ı Kehf’in burada olduğunu kanaat getirdiğini kaydetti.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sayın Bakanımız Ömer Çelik’in talimatlarıyla Kahramanmaraş ve ilçelerinde Kültür Varlıkları ve Müzeler müdürleriyle birlikte yapacağımız çalışmalar sonucunda hangi yapıların korunmasını sağlayacağız ve restorasyonunu yapacağız bunların tespitini yaptık. AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu bizlere ev sahipliği yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada yapılan çalışmalar ve Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmalar sonucunda yapacağımız işleri belirleyeceğiz ve turizme kazandırılacak yerlerin tespitini yapıp öncelikle projelendireceğiz daha sonrada bunların uygulamalarını yapacağız.
Eshab-ı Kehf önemli bir inanç merkezi ve turizm destinasyonu, burası Vakıflar Genel müdürlüğünün mülkiyetinde ve tasarrufunda, biz burada uygulaması yapılacak projelerin onaylanmasını sağlıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü burada uygulama yaparak turizme kazandırılmasını sağlayacak.
İşin doğrusu şunu net olarak söyleyebilirim, “en” diye tabir etmek doğru değil, burası Eshab-ı Kehf mağarası Kur’an’da geçen yer olarak biliniyor ve bu şekilde de bilinmesi doğru çünkü uyuyor buraya. Buna sadece biz değil bizden önceki ecdatlarımız da inanmışlar. Ama insanların kalbinde bulunan Eshab-ı Kehf’e olan sevgilerinden dolayı, Tarsus’ta da olabilir, Efes’te de olabilir veya başka yerde de olabilir bugün herkesin kalbinde var. onun için insanları anlayışla karşılamak lazım. İnsanlarımız her köyde bir Eshab-ı Kehf bulunmasını isterler. “ dedi.
Editör: Haber Merkezi