Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine konaklama tesisi yapılacak.

Afşin’in uzun zamandır beklediği Eshab-ı Kehf’e otel projesi hayata geçiriliyor. Eshab-ı Kehf Konaklama Tesisi için Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü 21 Nisan 2016 Perşembe günü yapım ihalesine çıkacak.

Kültür turizmi bakımından Kahramanmaraş ve Türkiye’de  çok önemli bir yere sahip olan Afşin Eshab-ı Kehf, inanç turizmi bakımından dünya genelinde önemli bir konumda bulunuyor. Eshab-ı Kehf Külliyesi otel projesiyle daha çok ziyaretçi çekecek.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan konaklama tesisi, aynı zamanda Afşin’e gelen ziyaretçiler için de konaklama imkanı sunacak. Afşin’de bulunan Eshab­ı Kehf’in tarihi yapısına uygun olarak, eski yapı siluetinde projelendirilen konaklama tesisi, 4 bin metrekarelik kapalı alanı ile ilçeye renk katacak.

Eshab­ı Kehf Külliyesi’nin üst kısmında yer alan alanda yapılacak olan konaklama tesisi, eski eser tescilli vakıf kültür varlığı Eshab­ı Kehf Külliyesi’nin parsel bazında tescilli olmasından dolayı, konaklama tesisinin yapılacağı yer ile konaklama tesisinin mimari projesi Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 24 Mart 2008­3616 ve 24 Kasım 2008­4406 tarihli kararı ile onaylandı.

Eshab-ı Kehf’te yapılacak 3 katlı konaklama tesisinde 38 oda yer alacak ve vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılamak için restoran bulunacak. Ayrıca projede 2 adette konferans salonu yer alıyor.

 Eski eser siluetinde projelendirilen konaklama tesisi, dış görünüşü ile tarihi yapıya uyum sağlayacak. Park alanları, kamelyalar ve oturma alanları ile süslenen konaklama tesisi, 4 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Aynı zamanda Afşin halkı ile Afşin’e gelen konuklara da hizmet everecek olan konaklama tesisinin yapımı amacıyla, 21 Nisan 2016 günü Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde ihale düzenlenecek. İhaleyi kazanan firma belirlendikten sonra 5 gün içinde sözleşme imzalanacak ve yüklenici firmaya konaklama tesisini tamamlaması için 600 gün süre tanınacak.

Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğü tarafından 2012 yılında yap-işlet-devret modeli ile yapım ihalesine çıkılan otel projesine kimse talip olmamıştı.

 

Editör: Haber Merkezi