Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin, ziyaretçilere 3 boyutlu tanıtımının yapılacağını söyledi.

Eshab-ı Kehf'in, UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi'ne alınması için tüm çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yapılan çalışmalarda görselliği ön planda tuttuklarını belirtti.

Ziyaretçilerin daha fazla vakit ayırabileceği bir mekan olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Güven, önümüzdeki sezonda 3 boyutlu Eshab-ı Kehf kıssasını anlatan bir tasarım üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Güven,  “ Artık teknoloji çağındayız. Günümüzde gençlerimiz görsel düşünüp, görsel anlıyor ve görsel öğreniyorlar. Belediye olarak Eshab-ı Kehf Külliyesini gençlerimize nasıl anlatırız diye düşündük. Görselliği ön plana çıkaralım ve geçlerimizin ilgisini tarihi mekana çekmek istedik.İnşallah önümüzdeki yaz sezonunda Afşin ve Kahramanmaraş’ımızın en önemli kütür ve tarih mirası Eshab-ı Kehf’i görsel ve 3 boyutlu tanıtım yapacağız. Bu uygulamanın gençlerimizin de ilgisini çekeğini düşünüyoruz” dedi.

Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde birçok yenilik yaptıklarına değinen Güven,  “Burada bir kervansaray var. Eskiden ticaret güzergahı olduğu için görsellikte deve kervanı kullandık. Çevre düzeni ile ilgili bir takım çalışmalar yaptık. Yürüyüş yolu yaparak vatandaşlarımızın, misafirlerimizin vakit geçirip manevi havayı biraz daha uzun almaları için çalışmalar yaptık. Önümüzdeki sezonda da 3 boyutlu Eshab-ı Kehf kıssasını anlatan bir tasarım oluşturmaktayız. Düzenimizi yaptık, canlandırmalarımızı yaptık. Artık düzenimiz oturdu. Ziyaretçiler artık 3 boyutlu Eshab-ı Kehf kıssasını anlatan, zihinlere nakşeden çekimleri burada izleyecekler. Daha sonra ki aşamada bu canlandırmaların yerine sanal gerçekliği görecekler. “açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi