Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtım filmi çekimlerine başladı.

Pazar yeri canlandırması setini ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  “Turizm Tanıtma Platformu, Afşin Belediyesi, Afşin Ticaret ve Sanayi Odamızın işbirliğinde (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtım filmini çekiyoruz. Buradaki amacımız Kuran’ı Kerimde de bahsi geçen Eshab-ı Kehf kıssasını, yedi uyurları tüm dünyaya duyurulması ve tanıtılmasıdır.” dedi.

- “Eshab-ı Kehf UNESCO Ana Liste Yolunda”

Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'nde yer alması konusunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Güven, “ Eshab-ı Kehf Külliyemizin ilk tanıtım filmi çekimleri devam ediyor. İnşallah TUTAP ile birlikte yapılan bu çalışma sonucunda UNESCO Dünya Mirası Türkiye ayağının tanıtımı başlamış olacak. TUTAP tarafından çekilen bu belgesel tüm tanıtım organizasyonlarında kullanılacak. Belgesel çalışmasına öncülük eden TUTAP Genel Başkanımız Fikret Yıldız’a, bizlerden desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’a ve tanıtım filminde gönüllü olarak görev alan genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum. “ açıklamasında bulundu.

Eshab-ı Kehf’in tanıtımı noktasında güzel bir sinerji yakaladıklarını ve bunu kalıcı listeyle taçlandırmak istediklerini ifade eden Güven, şunları söyledi:

“Eshab-ı Kehf’in tanıtımıyla alakalı belediyemizle birlikte ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kahramanmaraş’ımızda Ticaret ve Sanayi Odası, siyasilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. İnşallah bu manevi mirasımız kalıcı listede yer alacak. Bu değerimizi Türkiye’ye olduğu gibi tüm dünyaya da tanıtacağız. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

-“Eshab-ı Kehf Uyanıyor”

Türkiye Tanıtma Platformu Genel Başkan Yardımcısı ve tanıtım filmlerinin yönetmenliğini yapan Sezgin Güney,  “TUTAP olarak, 3 inanç turizmi alanında destinasyon alanı belirledik. ‘Şırnak Cudi’nin Kutsal Gerçeği’ ve ‘Şanlıurfa İnancın Beşiği’ tanıtım filmlerini çekimlerini tamamladık. Şuanda belirlediğimiz son destinasyon alanımız olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyemizin tanıtım filmini çekiyoruz. Yedi Uyurlar’ın yaşamını konu alacak şekilde çekimlerimiz devam ediyor. Yaklaşık yarım saatlik güzel bir tanıtım belgeseli ortaya çıkacak.” diye konuştu.

Tanıtım filmlerinin İngilizce olarak da yurt dışında da yayınlanacağını söyleyen Güney, “ 3 proje tamamlandığında Ankara’da galası gerçekleştirilecek ve sonrasında sunumlar yapılacak. Türkiye’de TRT’de yayınlanacak. Buradaki amacımız kendi ülkemizdeki insanlara tanıtımı gerçekleştirdikten sonra yurt dışındaki insanlara bu özel mekanlarımızı tanıtmak ve bizim için ne anlam ifade ettiğini gösterebilmek. Önce kendi insanlarımıza tanıtmak, daha sonrasında elde edilen çalışmaları uluslararası anlamda kullanabilmek istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi