Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde 20-22 Eylül 2012 tarihlerinde düzenlenen Uluslar arası Uluslararası İnanç Turizmi ve Eshab-ı Kehf Sempozyumu bildirimleri kitap haline getirildi.
Kahramanmaraş Valiliği ve Afşin Belediyesi tarafından 20-22 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen Uluslararası İnanç Turizmi ve Eshab-ı Kehf Sempozyumu bildirimleri kitap haline getirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitapta 39 adet bildirim yer aldı.
 
Kitapta ayrıca Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ve Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ın birer yazıları da yer aldı.
 ESHAB-I KEHF'İN ÖNEM
 Eshab-ı Kehf in hikâyesi hem Hıristiyanlık hem de Müslümanlıkta anlatılmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de Kehf Suresinde Eshab-ı Kehf’ ten bahsedilmekte ve yedi uyurların hikâyesi anlatılmaktadır. Eshab-ı Kehf-Kehf hadisesi Kur'anı Kerim' de ve diğer semavi kitaplarda Bas-ü badel mevt ( Yeniden dirilme ) inancının delilleri arasında gösterilir. Hikâye henüz Müslümanlık ortada yokken gelişmesine rağmen Kur'an-ı Kerim'de yer almıştır. Hikâyenin kahramanları hem Hıristiyanlar hem de Müslümanlar açısından saygı duyulan ve kutsal oldukları kabul edilen kişiler olduklarından Eshab-ı Kehfin semavi dinleri bir araya getiren özel bir önemi vardır.
 
 
Editör: Haber Merkezi