Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Aile Haftası’ etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş ve ilçelerindeki şehit aileleri için Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne gezi düzenledi.

Kahramanmaraş merkez ve ilçelerindeki 220 şehit ailesi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni gezdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen gezinin şehit aileleri ve yakınları açısından verimli geçtiğini söyledi.

Eshab-ı Kehf Külliyesi gezisi ile alakalı bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, “Büyükşehir Belediyesi olarak Aile Haftası münasebetiyle bütün İlçelerdeki şehit ailelerimizle birlikte Afşin Eshab-ı Kehf gezisi düzenledik. Buradaki gezimizin ardından şehit ailelerimizle birlikte Elbistan’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un katılımıyla gerçekleştireceğimiz yemek organizasyonu düzenledik.”dedi.

Etkinliğe Kahramanmaraş ve ilçelerindeki şehit ailelerinin katıldığını ifade eden Taşkıran, “ Eshab-ı Kehf gezimize şehitlerimizin eşleri, anneleri, babaları ve kardeşlerini yaklaşık 220 ailemiz katıldı. Güzel ve verimli bir gezi olduğunu düşünüyoruz. Şehit yakınlarımız Eshab-ı Kehf’i rehber eşliğinde tanıyor ve öğreniyor, bu güzel Külliyeyi anlatıyor. Bizlere bu gezinin sağlanmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak şehit ailelerimizin her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Afşin Belediyesi rehberi Ramazan Kıraç, şehit ailelerine Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında bilgi vererek tarihi mekanı gezdirdi.

Editör: Haber Merkezi