Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir:
“Eshab-ı Kehf ruhuna ve şuuruna bugün her zamandan daha çok ihtiyacımız var”
 
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü  hemşehrimiz Cihangir İşbilir, bu yıl 6.sı düzenlenen Yemliha Yürüyüşü için, “Eshab-ı Kehf rûhuna ve şuuruna bugün her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Bu şuur bize hak ve hakikat uğruna, zalimlere karşı onurlu bir duruş ve mücadele dersi veriyor. Adalet ve meşruiyet için gençlerin nasıl bir inanç seviyesinde olması gerektiğini gösteriyor.” dedi.
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:
“Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Yemliha Yürüyüşü'nü tertip eden Afşin Belediyesi'ni, değerli başkanı Mehmet Fatih Güven'i ve Afşinli hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Eshab-ı Kehf rûhuna ve şuuruna bugün her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Bu şuur bize hak ve hakikat uğruna, zalimlere karşı onurlu bir duruş ve mücadele dersi veriyor. Adalet ve meşruiyet için gençlerin nasıl bir inanç seviyesinde olması gerektiğini gösteriyor.





İslam Dünyasının iki milyarlık nüfusunun yüzde 54'ü 24 yaşın altında. Bu genç neslin yetişmesinde Eshab-ı Kehf modeli mutlaka dikkate alınmalıdır. Eshab-ı Kehf kıssası dilden dile anlatılmalıdır. Bugün on yıllardır baskıcı rejimler ve zalim diktatörler tarafından idare edilen Arap dünyasındaki uyanışın mimarları da gençlerdir. Mısır'da, Suriye'de, Tunus'ta, Yemen'de ve Libya'da genç nesiller onurlu ve adaletli bir hayat için zalim idarecilere karşı cesareti bir duruş sergilediler. Mısır'da durdurulmak ve ezilmek istenen işte bu asil duruş oldu. Mısırlı gençler hâlâ darbecilere karşı direniyorlar. Bugün Yemliha Yürüyüşü'nde Rabia bayrağı taşınması başta Mısır olmak üzere İslam Dünyası gençliğine Eshab-ı Kehf mesajı verilmesi bakımından çok anlamlı olmuştur. Mukaddes kitabımız Kur'an'ın bize bildirdiği Eshab-ı Kehf yani yedi inançlı genç adam, Rabia Nesli için öncülerdir. Kur'an'da kısaları anlatılan bu yedi güzel genç adam ve köpekleri asırlarca direniş ve diriliş nesillerine ilham kaynağı olduğu gibi bugün de Rabia Kuşağı için ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Tebernuş, Sazenuş, Kedeştetayuş ve köpekleri Kıtmir'i biz de Rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz. Eshabı Kehf ruhuna yeni nesillerin sahip olmalarını niyaz ediyoruz. Yemliha Yürüyüşü'nün hayırlara vesile olmasını diliyor, bir kez daha bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum. “
 
 
Editör: Haber Merkezi