Afşin Eshab-ı Kehf Öğrenci Yurdu, öğrencilerinin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla kermes düzenlendi.

Afşin Ziraat Bankası yanına açılan kermeste evde yaptıkları yemek, pasta ve börekleri satan yetkililer elde edilen gelirlerle öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Afşin Eshab-ı Kehf Öğrenci Yurdu Kermes Sorumlusu Sefer Topal (60) kermese katılan herkesin canı gönülden çalıştığını belirtti.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Topal, şunları kaydetti:

“Erkek ve kız öğrenci yurtlarımızda toplam 106 talebelerimiz var. Bu öğrencilerimize yardım amaçlı burada bulunan malzemelerimi satarak eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Kermesimizde et dönerimiz var aynı zamanda tatlı çeşitlerimiz pasta çeşitlerimiz, çökelik, patates ve çiriş böreklerimiz var. El elemeği göz nuru bayanlarımızın yaptığı nevresim takımları, havlular ve birçok ürün var. Mobilyalarımızdan da vestiyer var aynı zamanda takım elbiseler, seccadeler halı çeşitlerimiz, paspas çeşitlerimiz, bayan ve erkek ayakkabıları olmak üzere her çeşit ürünlerimiz bulunmaktadır.

Biz bu kermesi her yıl düzenliyoruz. Kermesimiz 12 gün boyunca açık kalacak. Bu sene bir de ekleme yaptık bardakta mısır satıyoruz. Kermesimize katılan herkes canı gönülden çalışıyor, Allah razı ve memnun olsun İnşallah.”

Çeyiz bölümünden sorumlu Bediha Özdemir, Afşinli bayanların hayır çarşısından alış veriş yapmasında fayda olduğuna değindi.

Özdemir, “Her sene bu kermesi açıyoruz. Öğrencilerimiz için bir katkıda bulunmak amacıyla kendi ellerimizle yaptığımız çeyiz ürünlerini, pasta ve börek çeşitlerini burada satıyoruz.  Hanımlarımız gelsinler baksınlar, ihtiyaçlarını hayır çarşısından temin etsinler. Biraz da olsa öğrencilerimize katkıda bulunuyorsak ne mutlu bize. Biz tüm Afşinli kardeşlerimizi buraya bekliyoruz.”

Afşin Eshab-ı Kehf Öğrenci Yurdu Kermesi 12 gün boyunca açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi