Afşin’de yaşayan vatandaşlar, bölgede yaşanan kuraklığın sona ermesi umuduyla yağmur duası yaptı.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platformu tarafından düzenlenen yağmur duasında Eshab-ı Kehf’ Külliyesinde toplanan vatandaşlar, kılınan öğle namazının ardından yağmur yağması için ellerini semaya kaldırarak dua etti. Yapılan duanın ardından kurban kesildi ve katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

Nisan ayının sonlarına gelinmesine rağmen bölgede yağışın az olduğunu söyleyen Eshab-ı Kehf Gönül Elçisi Cafer Güneşli, kuraklıktan etkilenen bölge çiftçisine destek olmak adına yağmur duası yaptıklarını belirtti.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçisi Cafer Güneşli, “Yağışların en bol olması gereken şu günlerde bölgemiz yağışlara hasret kaldı. Sonbahar döneminde ve kışın istediği yağışı alamayan bölgemiz, bahar aylarında da beklenen yağışları alamadı” dedi.

Cenab-ı Allah’tan bolluk ve berekete vesile olacak yağmur için toplandıklarını ifade eden Güneşli, “ İçecek ve kullanacak suyu olmayan, hayvanlar, bahçe ve tarlaları sulayacak veya suları ihtiyacı karşılayamaya yeterli olmayan bir yerdeki halkın, yağmur vermesi için Allah’a yalvarması, dua etmesi caizdir. Bizlerde bugün Eshab-ı Kehf’e gelerek bunu gerçekleştirdik. Eshab-ı Kehf’imizin manevi duygusu altında vatandaşlarımızın katılımıyla yağmur için dua ettik. Önümüzdeki günlerde bölgemiz, ihtiyacı olan yağışı almazsa çiftçilerimiz zor durumda kalacak. Çünkü kış ve ilkbahar yağışsız geçti. İnşallah aşırı sıcaklar başlamadan, çiftçilerimizin, ekinlerin, ağaçların ve doğanın ihtiyacı olan yağmur gelir ve rahat bir yaz mevsimi geçiririz. Katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tarihi mekanda gerekleştirilen yağmur duasına, sivil toplum kuruluşu başkanları, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Editör: Haber Merkezi