Afşin’in uzun zamandır beklediği Eshab-ı Kehf’e otel projesi hayata geçirildi. Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne yapılacak 'konaklama tesisi'ne start verildi.

UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesi’nde bulunan Eshab-ı Kehf’e yapılacak konaklama tesisinin inşa edileceği alanda imar planına esas, jeolojik, jeoteknik etüt çalışması başlatıldı.

4 bin metrekare üzerine 3 katlı otelin yapılacağı alana, 6 adet zemin sondajı ve 3 adet araştırma çukuru açıldı. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından imar planı hazırlanarak Eshab-ı Kehf’e ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet edecek konaklama tesisinin inşaat çalışmasına başlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen kontrol mühendisleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Eshab-ı Kehf’e yapılacak otelin inşa edileceği alanda sondaj çalışmalarını yürüten Yılkar Mühendislik yetkilisi Jeoloji Mühendisi Yakup Karalık'tan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine yapılacak otel projesi için zemin etüt çalışmalarının yapıldığını söyleyen Jeoloji Mühendisi Karalık, " Konaklama tesisinin yapılacağı alan için imar amaçlı jeolojik, jeoteknik etüt çalışması yapılıyor. Sondaj ve araştırma çukurları açarak, sismik ve jeofizik çalışmalar yaparak  zeminin inşaata uygun olup olmadığı hakkında rapor hazırlıyoruz. Bütün çalışmalarımızı rapor haline getirdikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın onayına sunacağız." diye konuştu.

Karalık, çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrol mühendisleri nezaretinde yürütüldüğünü belirterek, otel projesine emeği geçenlere teşekkür etti.

Eski eser siluetinde projelendirilen konaklama tesisi, dış görünüşü ile Eshab­ı Kehf’in tarihi yapısına yapıya da uyum sağlayacak. Park alanları, kamelyalar ve oturma alanları ile süslenen konaklama tesisi, 4 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 3 katlı inşa edilecek olan otel 38 oda yer alacak ve vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılamak için restoran bulunacak. Ayrıca projede 2 adette konferans salonu yer alıyor.




Editör: Haber Merkezi