Büyükşehir’den Turizm Atağı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, "Şimdi Kahramanmaraş Zamanı" sloganı ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, çevre illerin billboardlarında tanıtımını yapıyor.

Yaptığı Yedikuyular Kayak Merkezi ile Kahramanmaraş’ı turizm alanında önemli bir noktaya ulaştıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çalışmalara aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) Ankara Bölge Acentelerini Kahramanmaraş’a davet etmesinin ardından Kahramanmaraş, GAP turları seyahatlerinde yer almaya başlamış ve şehrimize iç turizmde ciddi bir canlanma başlamıştı.

Şimdi Kahramanmaraş Zamanı

"Şimdi Kahramanmaraş Zamanı" sloganı ile turizmde bir hamle daha yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman illerindeki billboardlara verdiği tanıtım reklamları ile baştan UNESCO adayı Afşin Eshab-ı Kehf olmak üzere, Kahramanmaraş mutfağının lezzetlerini ve gezilip görülecek yerlerinin tanıtımı yapıyor.

‘Şimdi Kahramanmaraş Zamanı’ sloganıyla billboardlara reklam veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Maraş Mutfağına has lezzetlerin yanı sıra, Kahramanmaraş’ta gezilip görülmesi gerek, tarihi ve doğa güzelliklerini anlatıyor.

Özel ve Güzel Kahramanmaraş’ı Tanıtıyoruz

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş’ımız bir sanayi şehri olmasının yanında aynı zamanda, tarihî dokusu ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen turistik bir şehirdir.

İstiklal ve İstikbal Mücadelesinde gösterilen birlik ve dayanışmayı kültür ve turizm alanlarında da göstererek kadim medeniyetimizin bu güzel şehrini hak ettiği yere getirip, turizmin en gözde merkezlerinden biri yaparak zirveye taşımayı hedefliyoruz.

İpek ve Baharat yolları üzerinde kurulan, Mezopotamya’yı Anadolu ve Kapadokya’ya bağlayan, Akdeniz Bölgesi’nde İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin kesiştiği yerde olan Kahramanmaraş, ekonomisiyle, turizm potansiyeli ile tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

Kahramanmaraş; tüm ilahi dinlerde önemli bir yer tutan Eshabı Kehf’le inanç turizmi, 600 endemik olmak üzere 3 bine yakın bitki çeşidi ve Başkonuş, Yavşan, Uludaz gibi yaylalarıyla yayla turizmi, şehre özgü meşhur dondurması, biberi, tarhanası başta olmak zengin mutfak kültürü ile Gastronomi turizmi, Şifalı içme suları ve kaplıcaları ile termal ve sağlık turizmi, Germenicia Antik Kenti, Domuztepe Höyüğü, kaleleri ve tarihi yapıları ve askeri destek almadan kendi kendini kurtarıp İstiklal Madalyası ve Kahramanlık ile ödüllendirilmesi ile tarih turizmi, Altın işlemeciliği, sim sırma, bakırcılık gibi tarihi el sanatları ile Necip Fazıl’dan Aşık Mahzuni’ye yazarlar ve şairler şehri olması hasebiyle Kültür Turizmi gibi Ortadoğu’dan Avrupa ve Uzakdoğu’ya kadar birçok turistin ilgisini çekebilecek geniş ve köklü bir alternatif turizm zenginliğine sahiptir.

Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak böylesine özel ve güzel bir şehrin tanıtımını yaparak turizmden hak ettiği payı alması için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi