Afşin Eshab-ı Kehf Koşu Grubu, Antalya'nın fethinin 811. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 13. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu Fetih Koşusuna katıldı.

26 ülkeden 8 bin 280 kişi katıldı. Organizasyonda, 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometre koşularının yapıldığı 13. Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu Fetih Koşusuna, Afşin Eshab-ı Kehf Koşu Grubu damga vurdu.

21 kilometre koşusunda ter döken Eshab-ı Kehf Koşu Grubu'nun üyeleri, 2017 yılındaki Runatolia Maratonunda koşarken kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden Zeynel Batur adına koştu.

Eshabı Kehf koşu grubu maratonda ilgi odağı oldu. Koşu grubu üyeleri, profesyonel sporcuların ve çok sayıda sporsever izlediği maratonda Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımını da gerçekleştirdiler.

Afşin’de her sabah spor yaptıklarını belirten koşu grubu üyesi Ali Ayar," Bizler yaklaşık 6 yıldır sporla uğraşıyoruz. Her sabah namazı sonrasında kar kış demeden koşuyoruz. Antalya’da kendi imkânlarımız ile maratona katıldık. Güzel bir koşu oldu. Koşuya katılan arkadaşlarım ilçemizi, Eshabı Kehf'i temsil ettiler. Bu bizim için sevindirici bir durum" dedi.

Editör: Haber Merkezi