Bu yıl 43.'sü düzenlenen Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinde 19 değişik spor kulübünden toplamda 486 pehlivan katılarak Türkiye rekoru elde edilmiş oldu.
Afşin Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivallerinin bu yıl 43.sü düzenlendi.
Bu sene 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline, ülkemizin çeşitli yerlerinden toplam 486 güreşçi katıldı. Tüm güreşçiler ilk olarak Eshab-ı Kehf Külliyesinde toplandı. Güreşçilerin tartı işlemi burada yapılırken Eshab-ı Kehf Külliyesinin taç kapısı önünde festival duası yapıldı.
Duaların ardından tartıya çıkan güreşçiler buradan, güreş meydanına geldiler.
Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında düzenlen 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin açılış konuşmasını yapan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin Belediyesi tarafından düzenlen 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline tüm katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Afşin, güreş şehridir ve yiğidin harman olduğu yerdir. Afşin'den çok ünlü güreşçilerimiz çıktı. Ancak son yıllarda kurum desteklerinin çekilmesi nedeniyle  Afşin güreşinde bir gerileme oldu. İnşallah Afşin Belediyesi olarak aradan geçen zamanı doldurmaya çalışacağız ve Afşin'den yeni şampiyonlar çıkartma gayretinde olacağız. Eskiden Afşin'de harman kaldırıldığı zaman güreşler düzenlenirdi ve hepimizde bir coşku, heyecan olurdu ve kaynaşama olurdu. İnşallah bu 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali tüm Afşin'in kaynaşmasına vesile olur. Afşin'imizin birlik ve beraberlik anlamında kaynaşmaya çok ihtiyacı var. İnşallah bu festival tüm Afşin'in kaynaşmasına vesile olacak." şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Afşin İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, "Öncelikle 662 yıldır yağlı güreşlerin düzenlendiği, Türklerin ilk er meydanı olan, Antalya ilinin Elmalı ilçesinden bir kardeşiniz olarak ve bir güreş sever olarak Afşin'imizde 43 yıldır devam eden karakucak güreşlerinin düzenlenmesi, ata sporumuz olan güreşe sahip çıkılmasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Sizler bu ata sporumuza destek olduğunuz ve sahip çıktığınız müddetçe İnşallah geçmişte olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da nice dünya şampiyonları, nice olimpiyat şampiyonları bu çayırlardan çıkacaktır. 43 yıldır bu festivalin düzenlemesinde emekleri bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Milletler kendi öz değerlerine sahip çıktıkları müddetçe bu Türk milletinin sırtı yere gelmeyecektir. " dedi.
Afşin Belediyesi tarafından düzenlen 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 9 sıklet, 21 kategoride gerçekleşti. Festivale, Ankara, Amasya, Kocaeli, Erzurum, Artvin, Ordu, Adıyaman, Bitlis, Hatay, Adana, Çorum,Osmaniye, İstanbul, Kayseri, Malatya, Tokat, Sivas, Samsun ve Kahramanmaraş'tan toplam 486 güreşçi katıldı.
Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında düzenlen 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline,  Afşin İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Pazarcık İlçe Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ,  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş Sağlık İl Müdürü İlker Çitil, MHP Afşin İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, CHP Afşin İlçe Başkanı Mustafa Gedik, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Harun Doğan, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu, Akdeniz Olimpiyat Şampiyonu Serdar Böke, sivil toplum kuruluşu temsilclerii ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinde, er meydanına engelleri aşarak mücadele etmek için sahaya çıkan Afşin Özverili Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, 'İnsanlar Özgür Doğarlar, Zor Olan Engelli Yaşamaktır' pankartıyla Dünya ve Avrupa Şampiyonu Olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu ile birlikte halkı selamladılar. Selamlamadan sonra öğrencilere birer cumhuriyet altını takıldı.
43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin Güreş Ağası Afşin İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy oldu.
Festivalde başpehlivanlığı Tokatlı Rakibi Murat Solak'ı sayı farkıyla yenen Afşinli hemşerimiz Serdar Böke aldı.
Güreşlerin ardından ödülleri takdimine geçilirken sporcular derecelerine ve kategorilerine göre ödüllerini aldılar. Ödüller Miniklerde Birincilere; 750 İkincilere; 500 Üçüncülere 400 TL, Yıldızlar kategorisinde; Birincilere; 750 İkincilere; 500 Üçüncülere 400 TL ödüller verildi. Büyüklerde; Birincilere; 1200 İkincilere; 750 Üçüncülere; 500 TL ödül verildi.
 
Editör: Haber Merkezi