Afşin Belediyesi, bu yıl 88.'si düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı'nda (İEF) Eshab-ı Kehf Külliyesini tanıttı.

88. İzmir Enternasyonel Fuarı'nda (İEF) onur konuğu il olan Kahramanmaraş oldu. Kahramanmaraş Holünde sergilenen Eshab-ı Kehf Külliyesinin standına da ilgi yoğun oldu.

Fuarın açılışı, Kültürpark'taki Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in katılıyla gerçekleştirildi.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımın yapılması için tüm tanıtım etkinliklerine katılmaya çalıştıklarını ve külliyenin kalıcı listede yer alması için çaba sarf ettiklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "40 ülkeden heyet ve bakanın konuk olduğu fuarda Çin Halk Cumhuriyeti'nin partner, Hindistan'ın ise odak ülke olurken fuarın onur konuğu olan il ise Kahramanmaraş oldu. İzmir Enternasyonal Fuarı 88'inci kez ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. İzmir'de yaşayan Kahramanmaraşlı hemşehrimizin katıldığı organizasyonda Eshab-ı Kehf'i tanıtmak için bizlerde standımızı oluşturduk. Afşin Belediyesi olarak göz nurumuz, Eshab-ı Kehf diyarı Afşin'imizi 40 ülkeden gelen misafirlere ve İzmirli vatandaşlarımıza tanıttık." dedi.

Tanıtım organizasyonlarıyla Eshab-ı Kehf'e daha çok turist geldiğini aktaran Belediye Başkanı Güven, "Tüm Kahramanmaraş olarak İzmir'deyiz ve ilimizin, ilçelerimizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtıp, anlatıyoruz. Eshab-ı Kehf tanıtım organizasyonlarında her zamanki gibi ilgi odağı oluyor. Fuarın ilçemizin tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. İlçemiz konumu, coğrafyası ve tarihi ile cennetten bir yer. Bu anlamda bizde belediye olarak yaptığımız hazırlıklarımızda ilçemizi en iyi şekilde temsil edip, tanıtımını yapacağız." açıklamasında bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi