Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afşin’deki eskiyen kaldırımlar bazalt taşıyla yeniden yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Eshab-ı Kehf Caddesinde de yepyeni kaldırım taşlarıyla donatıyor.
Afşin’in dört bir tarafında başlatılan asfalt ve kaldırım seferberliğine devam eden Büyükşehir Belediyesi, tatil mevsimiyle birlikte çalışmalarını merkezde de yoğunlaştırdı. Atatürk Caddesi Havsa Mevkiindeki eskiyen kaldırımı sökerek modern bazalt çalışması uygulayan Büyükşehir Belediyesi Afşin’in turizm yolu olan Eshab-ı Kehf Caddesinde de eski kaldırımları sökerek, yerlerine yepyeni, modern ve bazalt kaplamalı beton bloklar döşüyor.

Bölgede oturan vatandaşların çalışmalardan rahatsız olmaması için özen gösterildiğini kaydeden yetkililer, yenileme çalışmaları kapsamında Eshab-ı Kehf Caddesinin, engelli vatandaşların da kullanımına uygun bir şekilde yepyeni kaldırıma kavuşturulduğunu aktardılar.

Büyükşehir Belediyesi logolu taşlarla süslenen yeni kaldırımlar, engelli vatandaşlar da düşünülerek dizayn ediliyor. Görme engelliler için kılavuz beton parke ve uyarıcı beton parkenin kullanıldığı kaldırımlar, çift yönlü olarak yenileniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Afşin Yol Şube Sorumlusu İsmail Mert “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini Afşin’e getiriyoruz. Atatürk Caddesi Havsa mevkiinde olduğu gibi bu bölgede de eskiyen kaldırımların yerine bazalt kaplamalı kaldırımlar döşüyoruz. Bu sayede artık eskimiş ve bölüm bölüm yürünemez hale gelmiş kaldırımların yerine çok daha sağlam ve modern kaldırımlar yerleştiriyoruz” dedi.

Kaldırım çalışmalarının yanı sıra asfalt çalışmalarının da olduğunu aktaran Mert, Büyükşehir olarak Afşin’e hizmet etmeye devam edeceklerini aktardı.

Cadde Esnaflarından Büyükşehir’e Teşekkür

Cadde üzerinde esnaflarından Halil Sarı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kaldırım yenile hizmetinden dolayı Başkan Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine teşekkür etti.

Sarı, “Eshab-ı Kehf Caddesinin kaldırımları yıpranmıştı. Yenilenmesi gerekiyordu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İnşallah hizmetler artarak devam eder. İlçemizde sıcak asfalt çalışmaları da devam ediyor fakat yeni yapılan asfaltlar başka birimlerin alt yapı çalışmalarından dolayı kazılarak tahrip ediliyor ve tekrar üzeri eskisi gibi kapanmıyor. Vatandaş olarak bu gibi çalışmaların daha özenli yapılmasını rica ediyoruz. Yeni asfaltların kazılarak öylece bırakılması bizleri üzüyor. Kazıyı yapan birimlerin tekrar asfaltı eski haline getirmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu sorunların takipçisi olmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Esnaf Çölbeyi ise, “Eshab-ı Kehf Caddesi ilçemizin en yoğun yaya ve araç trafiği olan yerlerden biri. Cadde kaldırımlarımızda eskimiş ve yıpranmıştı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve ekibine kaldırım çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi