KSÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı İsmail Kahraman telefonla bağlandı. Başka programları nedeniyle etkinliğe katılmadığı için üzüntü duyduğunu belirten Kahraman, MTTB teşkilatının ülkeye büyük hizmetler yaptığını vurguladı.

Etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Kahramanmaraş’ın ülkemiz için anlam ve önemine vurgu yaparak, ulusal Kurtuluş Savaşımızın nüvesinin neşvünema bulduğu Kahramanmaraş’ta bu toplantının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da geçmişten bugüne Milli Türk Talebeleri Birliği'nin öğrencilere büyük katkılar sağladığını belirterek organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise Erzurum Üniversitesi Mezunları Milli Türk Talebe Birliği Camiası Dernek üyelerini Kahramanmaraş’ta ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Erzurum’un ve Erzurum Atatürk Üniversitesinin Türkiye’nin akademik gelişimine önemli katkılarının bulunduğunu ifade eden Rektör Can, 40 yıl önceki heyecan, azim, kararlılık, birlik ve beraberliğin devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, ERUNİM MTTB Camiası Derneği Başkanı Salih Akverdi ve Kahramanmaraş MTTB İl Başkanı Yasir Çiçek de birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından 19'uncu Vefa ve Kardeşlik Buluşmasına katkı sağlayan isimlere teşekkür plaketleri Dernek Başkanı Salik Akverdi tarafından takdim edildi.

Program “İslami Hareketin Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu panelle devam ederken, derke üyeleri 2 gün süren program süresince düzenlenen etkinliklerle Kahramanmaraş’ı tanıma fırsatı buldular.

Editör: Haber Merkezi