Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu 7-14 Ocak Görme Engelliler Haftası Farkındalık Programı düzenledi.

Programda konuşma yapan Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana her zaman engelliler ve ailelerin yanında olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları ile engelsiz bir Kahramanmaraş için çalıştıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesinin engellilere yapmış olduğu hizmetleri anlattı.

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu Görme Engelli Türkçe Öğretmeni Ayla Cıncık “ Görme Engelli öğrencilere ve ailelere kendi yaşamış olduğu zorlu eğitim sürecinden bahsetti, Okul yıllarını anlattı. Eğitimde ailenin önemini anlattı. Okul yıllarında sadece kendisine annesinin kitap okuduğunu belirtti. Şimdiki öğrenciler şanslı devlet her türlü imkanı sunmaktadır. Büyükşehir Belediyesine Görme engellilere yönelik yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Dilara Sütsatan Görme Engelliler haftası ile ilgili kompozisyon okuyarak, anne babalara isteklerini dile getirdi.

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler İlkokulu öğrencilerinden Muhammet Yiğit Karaokur piyano çaldı, Abdullah Tepeli şarkı söyledi. Okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Görme Engelli Murat Yılmaz bağlama çaldı. Gül Bağrıaçık şarkı söyledi. Anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencileri müzikal gösteri sundular.

Büyükşehir Belediyesince öğrencilere ikramlarda bulunuldu. Engelliler Şube Müdürlüğü gönüllü öğrencilerden oluşan Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu üyeleri Palyaço olarak çocukların yüzlerini boyayarak birlikte oynadılar eğlendiler.

Programa katılan öğrenciler ve aileleri: “Her zaman bizim yanımızda olan ve bizlere destek veren Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: Haber Merkezi