Kahramanmaraş'ta sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen etkinlikle asılsız Ermeni soykırımı iddiaları kınanarak, Kahramanmaraş'ta Ermeni çetelerince şehit edilenler anıldı. 

Asılsız Ermeni soykırımı iddialarının kınanması ve Ermeni çetelerinin Kahramanmaraş'ta şehit ettiklerinin anılması amacıyla Onikişubat ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'ndeki Süleymanlı Şehitliği'nde etkinlik düzenlendi. 

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösterin 56 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek düzenlediği etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

Kahramanmaraş Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, yaptığı konuşmada, Müslüman Türk gençliğinin milli ve manevi değerleriyle ilgili oluşan erozyonu gördükleri için böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Süleymanlı'da yaşayan Ermenilerin, Osmanlının tesis ettiği kardeşliğe, isyanla katliamla karşılık verdiğini dile getiren Kolutek, "Baran Agasi önderliğindeki Ermeni çetesi, 1895 yılında Osmanlıya karşı büyük isyanı çıkartarak, 26 bin savunmasız Müslüman Türkü akıl almaz vahşet ve işkencelerle katletmişlerdir." dedi. 

Etkinliğe katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can da sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, Ermeni soykırımı iddialarını kınamak ve Ermeni çeteleri tarafından Süleymanlı'da vahşice katledilen şehitleri anmak amacıyla toplandıklarını ifade etti.

Ermenistan devleti ve Türkiye'ye düşman ülkeler tarafından gündemde tutulan sözde soykırım iddialarını modern haçlı seferine dönüştüğünü dile getiren Can, şunları kaydetti:

"Türk devletine 1915 yılında haince saldıran Ermeni çetelerinin hukuk çerçevesinde durdurulması için yapılan hareketler ve Osmanlı devleti tarafından tamamen güvenlik amacıyla alınan tehcir kararının bu çevrelerce bir 'soykırım' olarak adlandırılması ülkemize ve milletimize karşı topyekün bir siyasi saldırı haline almıştır. Ermeni çetelerinin ve işbirlikçilerinin bilinçli ve kasıtlı olarak yaptıkları Müslümanlara yönelik katliamlar, resmi belgelerde ve arşivlerde açık ve net olarak görülmektedir."

Anmaya katılanlar, açıklamaların ardından 300 metrelik Türk bayrağı açarak, şehitlikten Ermenilerce masum vatandaşların diri diri atıldığı Kanlı Köprü'ye kadar yaklaşık iki kilometrelik güzergahta anma yürüyüşü yaptı.

Editör: Haber Merkezi