Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Binboğa Dağlarında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan yayları ziyaret etti.

Afşin’e bağlı Arıtaş Mahallesinde Binboğa Yaylarında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşların misafiri olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bölgenin hayvan yetiştiriciliği konusunda önemli merkezlerden birisi olduğunu ifade etti.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Erkoç, “Afşin’de hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız bizleri yaylaya davet ettiler. Bizlerde Kahramanmaraş’ımızın en güzel köşelerinden biri olan Binboğa dağlarına gelerek vatandaşlarımızın davetine icabet ettik. Binboğa Dağlarının yaylaları yüzyıllardan beri özellikle küçükbaş hayvancılık yapan vatandaşlarımızın merkezi oluş. Burada yetişen hayvanlar, Ortadoğu’da çok büyük talep görmüş ve ülke ekonomisine de çok büyük katkı sağlamıştır. Geçmişte bu bölgeyi hep duyuyorduk şimdi de gelip gördük. Mükemmel bir ortam var, mükemmel bir doğa var. Tüm Kahramanmaraşlıları bu bölgeye davet ediyoruz.” Dedi.

Büyükşehir olarak Kahramanmaraş genelindeki yaylalarına ulaşımını kolaylaştırmak için çalışmalarda bulunacaklarına değinen Erkoç, “Burası Kahramanmaraş’a 200 kilometre uzaklıkta bulunan bir yaylamız. Binboğa Dağları, Kayseri’ye doğru uzanmakta ve büyük kısmıbizim bölgemizde bulunuyor. Çok büyük su kaynaklarının çıktığı Binboğa Dağları, Afşin, Göksun ve Elbistan ovasına da çok büyük su desteği vermesinin yanı sıra Adatepe barajına önemli bir su desteği vermektedir. Arıtaş Mahallemizde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız bizleri referandum sürecinde bizleri buralara davet etmişti. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Hep beraber Afşin’imize hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Kırsal kesimlere önem veriyoruz. İnşallah bu ana grup yollarımızı, diğer şehir ve ilçe merkezlerimizdeki yollarımızı bitirdiğimizde bu yaylaların ulaşımını ve fiziki yollarınıda yapılandıracağız. Sadece Binboğa Dağlarında değil, Engizek, Berut başta olmak üzere Kahramanmaraş’ın genelinde bu meraları daha cazip hale getireceğiz. Bununla ilgili Tarım Müdürlüğüyle gerekli görüşmeleri yaptık.” açıklamasında bulundu.

Binboğa Dağlarının küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden Erkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Özellikle küçükbaş için bu bölgeler çok uygun. Fiyatların daha da aşağıya düşmesi için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. 2018-2019 hizmet dönemimizde inşallah Kahramanmaraş’ın fiziki meralarının alt yapısını oluşturacağız. Çünkü bu Türkiye’mizin ekonomisine katkıda bulunmak için bu çok önemli. Büyükşehir ve Afşin Belediyesi olarak bu alanların değerlendirilmesi içinde her türlü gayret ve çabayı göstereceğiz. Sorumluluk alanımız 14 bin 500 metrekare. Bu azim ve şevkle inşallah memleketin her köşesini en yaşanabilir hale getirme gayreti ve buraları da tanıtma gayreti içindeyiz.Ayrıca tüm Kahramanmaraşlıların, Afşinlilerin mübarek Ramazanı Şeriflerini de şimdiden tebrik ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. İnşallah nice Ramazanlara, bayramlara vatandaşlarımızın sevdikleriyle ulaşmasını temenni ediyorum. Tüm İslam coğrafyasına barış, huzur diliyoruz. Bu Ramazanla birlikte tüm coğrafyamıza, Ortadoğu’ya, tüm dünyaya barış ve huzur gelmesini temenni ediyorum.”

Afişin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a Binboğa yaylasına teşrif ettikleri için çok teşekkür ediyorum.Referandum öncesi destek gezileri sırasında başkanımıza vatandaşlarımıza davet gelmişti. Bu güzellikleri Büyükşehir Belediye Başkanımızla paylaştık. Bu nazik daveti yapan Arıtaşlı hemşehrilerimize, parti yönetimindeki arkadaşlarımıza AK Parti İlçe Başkanımıza bizleri ağırladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Arıtaş bizim Ak Parti mücadelesinde başı çekmiş, önemli desteği olan beldelerimizden bir tanesi. Olağanüstü bir gayret, destek gösterildi. Afşin Belediyesi olarak  hizmetlerin gelmesi tüm imkanları, şartları zorlayarak daha fazla eğilme kararı aldık. İnşallah hızlı bir şekilde tüm imkanları zorlayarak hem Afşin Belediyesince, hem de Büyükşehir Belediyesince yatırımlara girişilecek. Her tarafı el birliğiyle elden geçireceğiz.” Açıklamasında bulundu.

Referandumda Arıtaş Mahallesinden çok önemli destek aldıklarını aktarandanAK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ise, “Ülkemizin kaderini belirleyecek bir halk oylamasını geride bıraktık. Bu sürecin ardından Arıtaş’ımızı bir daha ziyaret etmek ve dostlarımızla bir araya gelmek istedik. Gerçekten şu güzelliği memleketimizin en yüksek dağının tepesinde baharı hep birlikte yaşıyoruz. Uzaktan yakından gelen herkese teşkilatım adına teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

AK Parti İlçe Danışma Toplantısını, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile birlikte Binboğa Yaylası’nda yaptıklarını ifade eden Türkkahraman, “ Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti’mizin Olağanüstü Kongremizi yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tekrar yuvasına döndü.  Hasret sona erdi. İnşallah ülkemiz lideriyle birlikte önemli bir yol kat edecek. Kahramanmaraş’ımızda ve Afşin’imizde de Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız bu süreçte de en güzel hizmetleri yapacaklar. Arıtaşlı hemşerilerimize ev sahipliğinizden dolayı ve bizleri buraya kadar davet ettiklerinde dolayı herkese teşekkür ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi