Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı Türkiye’de ve dünyada örnek gösterilecek bir il haline getirmek için gayret ettiklerini söyledi. 

Başkan Erkoç, beraberinde AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve İl Teşkilatı idarecileriyle birlikte yapımı devam eden Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada, “AK Parti İl Başkanımızla, Onikişubat Belediye Başkanımızla ve Teşkilattan arkadaşlarımızla Millet Bahçemizde incelemelerde bulunduk, çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. İnşallah ağaç dikimimiz önümüzdeki iki ay içerisinde tamamlanacak. Suni göletimizin de Kasım ayı gibi bitmesini bekliyoruz. Bu yılsonu itibariyle burayı bitirmiş olacağız. Hacı Bayram Veli, Malik Ejder ve Gayberli Mahallelerimizin içerisinde bulunan bu alan Türkiye’mizin örnek teşkil eden kentsel dönüşüm alanlarından birisi. Biliyorsunuz burada konutlar vardı ama biz burayı aslına, doğal haline dönüştürdük. Bence Türkiye’deki ve dünyadaki örnek projelerden bir tanesi burası. Kahramanmaraş’ımız Büyükşehir olmakla birlikte hızla dönüşmekte ve gelişmekte. Hem büyükşehrimiz, hem Onikişubat hem de Dulkadiroğlu belediyelerimiz ve diğer belediyelerimiz bu büyükşehir dönüşümünü hep birlikte gerçekleştirmek için büyük bir gayret içindeyiz. Yaptığımız büyük parklarla büyük bulvarlarla 2017 yılında bu dönüşüm gerçek anlamda hissedilecek. Kahramanmaraş’ımızda sadece buralar değil, Yusuflar Mahallemizde de kentsel dönüşüm olacak. Çalışmalarda sona geldik. Diğer mahallelerimizde de plan değişikliğine gitmek suretiyle eskimiş ve gayrisıhhi binalardan vatandaşlarımızı kurtaracağız. Bu çalışmalarımızı hep beraberce yapıyoruz. Hükümetimiz, bakanlarımız milletvekillerimiz, teşkilatımız ve belediyeler olarak, ak kadrolar olarak Kahramanmaraş 2019 yılına kadar çok önemli bir yere gelecek. Kahramanmaraş, siyasette de çok güçlü temsil edilmekte Ankara’da da temsil edilmekte. Biliyorsunuz 64. Hükümette Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey Kültür ve Turizm bakanımız olmuştu. Bakanlığı döneminde çok güzel hizmetleri oldu Kahramanmaraş’ımıza. Sayın Mahir Ünal Beyle çalışmalarımız devam edecek” dedi.

  65. Hükümette Kahramanmaraş’a başbakan yardımcılığı tevdi edildiğini söyleyen Erkoç. "Başbakan Yardımcılığı beş tane ve bir tanesi Kahramanmaraş’a verildi. Çok mutluyuz, daha büyük bir enerji ve sinerjiye kavuştuk. Şu anda kendimizi daha da güçlü hissediyoruz. 65. Hükümetimizle Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beyle beraber ve Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın himayesinde Kahramanmaraş’ımızı gerçek anlamda Türkiye’de ve Dünya’da örnek gösterilen bir il haline getireceğiz. Bunu yapmamak için hiçbir sebep yok. Yeni hükümetle birlikte hem Türkiye’miz hem de Kahramanmaraş’ımız çok güçlü hale geldi. Yarın da saat 13.00 itibari ile Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Beyi çok güzel bir şekilde karşılayacağız Kahramanmaraş Havaalanında. Ben buradan tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” diye konuştu.

 AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ise, “ Bu proje şehrimiz için gurur verici bir proje olacak. Hem gelip gezenler için hem de gelmeden uzaktan bakıldığında da görsel olarak güzel olacak bir proje. Şehrimizi yansıtacak büyük ve güzel bir hizmet olacak. Büyükşehir belediyemizdeki görev yapan arkadaşlarımızın ellerine sağlık diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da söylediği gibi yarın bizim için büyük bir gün. İlk defa Kahraman şehrimizin bir başbakan yardımcısı oldu. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Kahramanmaraş’a AK Partiye verdiği desteğe karşılık olarak bir teşekkür olarak değerlendiriyoruz bunu. Biz de bu güzel ödül için yarın layıkıyla karşılama yapacağız. Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi yarın saat 13.00’te Kahramanmaraş Havaalanında Başbakan yardımcımızı karşılamaya davet ediyorum” diye konuştu.

  Kahramanmaraş’ta çok güzel hizmetler yapıldığına dikkat çeken Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, “Kahramanmaraş AK Parti iktidarı döneminde yasamada çok güçlü bir şekilde temsil ediliyor. O temsilin karşılığı olarak bir önceki hükümet döneminde Mahir Bey bakanımız vardı. Bu hükümet döneminde de yani Binali Yıldırım beyin başbakanlığı döneminde de Başbakan Yardımcılığımız var Veysi Kaynak Bey’le. Bu, AK Partimizin Kahramanmaraş’a gösterdiği çok güzel bir teveccüh. Bu yasamadaki gücün sayesinde Büyükşehir Belediyemiz de oluştu. Bugün Kahramanmaraş’ımız için önemli bir projeyi Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber gezdik. Kendilerini kutluyorum, güzel bir eser oluşturmuşlar. Kahramanmaraş AK Parti iktidarları döneminde çok güzel hizmetler aldı. Bu güzel hizmetlerden bir tanesi de bu. Bu hizmetlerde emeği geçenlere başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere çalışma arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi