Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin İçme Suyu Şebekesinde devam eden çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İlker Çitil ve İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile birlikte Afşin'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden içme suyu şebekesi çalışmalarını inceleyerek, inşaat hakkında bilgi aldı.

Afşin'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri değerlendiklerini söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, " İçme suyu şebekesi bağlantı noktasındaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldık. Yetkililerimizden, çalışmaların sözleşme süresi içerisinde bitirileceği sözünü aldık. Afşin'imize yapılan hizmetler için Büyükşehir Belediyemize ve Afşin Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise devam eden çalışmaları gördükçe sevindiklerini belirterek, çalışmalarla vatandaşların rahat edeceğini söyledi.

Afşin İçme Suyu Şebekesi İnşaatı'nın yılsonunda bitirileceğini söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin'in 100 yıl içme suyu probleminin olmayacağını kaydetti.

Altyapı çalışmaların şehir içinde olduğu için belirten Erkoç, “Yollarımız bozuluyor, toz oluyor. Özellikle Afşinli hanımefendilerimize gösterdiğiniz sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Yılsonuna kadar inşallah altyapı çalışmalarımız bitecek.” dedi.

- "Kuraklıkla mücadele ediyoruz"

Kahramanmaraş'ta çok kurak bir yaz dönemi geçirildiğinin altını çizen Başkan Erkoç, " Kahramanmaraş genelinde metrekareye 750 kilogram yağış düşmesi gerekirken 350 kilogram bile düşmedi. Bu yeraltı su kaynaklarının azalmasına ve çekilmesine neden oldu. İl genelinde kuraklıkla mücadele ediyoruz. KASKİ ile birlikte İlimizin genelinde su sıkıntısını çözmek için yoğun bir çaba ve gayret içerisindeyiz." dedi.

 Vatandaşlara, suların tasarruflu kullanılması konusunda uyarıda bulunan Erkoç, " Belediye olarak her türlü önlemi aldık. Fakat il gelenindeki vatandaşlarımızdan da su tüketimi konusunda çok büyük hassasiyet bekliyoruz. KASKİ ile birlikte kuraklıkla yaz boyunca mücadele ediyoruz. Afşin’e Akdere’den, Elbistan’a Sarımağara’dan su getiriyoruz. Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerimizi besleyecek Kısık Barajı’nı inşa edeceğiz. Diğer ilçelerimizde devam eden çalışmalarım var. İnşallah il genelindeki su sorunlarını birkaç yıl içerisinde çözmüş olacağız.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi