Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin’deki aşure programının ardından Afşin’de hizmete açılacak olan Büyükşehir Belediyesi Afşin Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.

İlk olarak, İmam Hatip Ortaokuluna Büyükşehir tarafından yapılan istinat duvarını inceleyen Erkoç, yapımı hızla devam eden yeni Afşin Öğretmenevine geçerek yetkililerden bilgi aldı.  Erkoç daha sonra önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Büyükşehir Belediyesi Afşin Ek Hizmet Binasında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir olarak Afşin’e önem verdiklerini belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Afşin’imizi daha yaşanılabilir, daha müreffeh bir hale getirmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. İlçe belediyemizle beraber burayı en yaşanılabilir bir hale getirme gayreti içindeyiz” dedi.

Önemli olan Afşin’e hizmet etmek

Afşin’deki doğalgaz çalışmalarının düzenli bir şekilde yapılması için gerekli hassasiyetin gösterildiğini ifade eden Erkoç, “Afşin’de ARMADAŞ tarafından doğalgaz şebekesi boru döşeme işleri başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada işlemlerin en hızlı şekilde çevreye zarar vermeden yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bizler geçmiş 3 yıl içerisinde Afşin’in asfalt çalışmalarını tamamladık. Afşin daha yeni altyapıdan çıktı. Doğalgaz ile yine alt yapı çalışması başladı fakat vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Doğalgaz çalışmalarının daha tertipli daha dizayn bir şekilde olması için gerekli talimatları verdik. Afşin Kaymakamımız, Belediye Başkanımız bu konuda gerekli hassasiyeti göstermekte. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak buraların çamur deryasına dönmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Afşin çok soğuk bir yer. Afşin’imize doğalgaz bizim de en büyük ideallerimizden biriydi. Hükümetimizin kurulduğundan bu tarafa bakanlarımız geldiğinde bunu daha önce il başkanı olarak söylüyorduk şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu talebimizi yerine getirdik. Şimdi Afşin, Elbistan ve Pazarcık’a doğalgaz gelecek. Doğalgaz’ın Göksun’a da gelmesi için tüm gayretlerimizi gösteriyoruz. Çünkü en çok ihtiyacı olan yerler buralar. Kışın çok soğuk olmakta. İnşallah doğalgaz tüm bölgeye yayılır. Önemli olan Afşin’e hizmet etmek.”açıklamasında bulundu.

Afşin’in merkezine yapılan Eshab-ı Kehf Camiinin Afşin’in sembolü olacağını söyleyen Erkoç, “ Bugün burada dev bir camii yükselmekte. Afşin’imizin de sembolü olacak inşallah. Bu meydanı düzenlemiştik. İnşallah Afşin’in çehresi her geçen gün değişiyor daha da değişmekte olacak. En güzel ve en örnek ilçelerimiz başta Afşin olmak üzere Elbistan ve diğer ilçelerimiz en güzel hale getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Erkoç’a, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ile belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi