Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, " Afşin'in temel problemlerini çözmek için yoğun bir çaba harcadık. Afşin'e altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında 40 milyon lira yatırım yaptık. "dedi.

Muharrem ayı dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince Afşin'de gerçekleştirilen aşure etkinliğine katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin'e yapılan belediye hizmetleriyle alakalı bilgi verdi.

- "Doğalgaz, Afşin ve Elbistan'a hayırlı olsun"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşların menfaati doğrultusunda hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Erkoç, "Afşin ve Elbistan'da yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaza biran önce kavuşmaları için üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Afşin'in biran önce doğalgaza kavuşması için gayret gösterdik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak doğalgaz şirketinin altyapısını hızlı bir şekilde sağlaması için yardımcı olduk. İnşallah bu kış Afşin ve Elbistan'daki vatandaşlarımız doğalgazı kullanacak. Bu ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum." dedi.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Afşin'in temel problemlerini çözdüklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, "Büyükşehir olduktan sonra Afşin'imizin en önemli sorunu olan şehrin içme suyu şebekesi sorunu vardı. İlçenin su şebekesi çok kötü şartlardaydı, yoktu diyebiliriz.  Büyükşehir olarak Afşin'in altyapısına müdahale ettik ve sıfırdan ishale hattını yeniledik. Şuanda ilçemiz100 yıl boyunca yetebilecek altyapısına kavuştu. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızla da eskiden köy statüsünde bulunan tüm mahallelerimize ulaşmaya çalıştık. Eksik kanalizasyon hatlarını tamamladık, grup yollarımızı sıcak asfalt ile kavuşturduk. Çok yoğun bir hizmet dönemi geçirdik. Afşin'e altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında 40 milyon lira yatırım yaptık. Afşin'in temel problemlerini çözmek için yoğun bir çaba harcadık." açıklamasında bulundu.


- "Afşin'e millet bahçesi yapıyoruz"


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin'e bağlı Tanır Mahallesindeki millet bahçesindeki çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, şunları söyledi:
"İlçemizin ihtiyacı olan tüm hizmetleri vatandaşımıza layık bir şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Şuanda içinde bulunduğumuz meydanı büyükşehir olarak yaptık ve şehit olan hemşerimiz Ömer Ersütün'ün adını verdik. Arıtma tesisimizi tamamladık ve ilçemizi kötü kokudan kurtardık. Afşin'e yakışan bir millet bahçesi yapmak için çalışmalar devam ediyor. İlçemizin en güzel mesire alanı bulunan Tanır Mahallemizde millet bahçesi yapım çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Burası tamamlandığında inşallah Afşin için verilen sözlerimiz büyük oranda tamamlanmış olacak. En kısa zamanda içerisinde taziye elerinin bulunacağı sosyal tesisimizin yapına da başlayacağız. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz için yüzme aktivitesini yerine getirebilmeleri için kapalı yüzme havuzu yağacağız. Afşin'imiz için en güzel hizmetleri yapmak için uğraş veriyoruz." 


Başkan Erkoç, konuşmasının ardından ilçe meydanındaki vatandaşlarla sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi