Afşin’de hizmete başlayan Erdoğanlar Eczanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Eshab-ı Kehf Caddesi, 2 Nolu Sağlık Ocağı karşısında hizmete giren Erdoğanlar Eczanesi için açılış töreni düzenlendi.

Erdoğanlar Eczanesi açılışına, İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, Afşin Belediye Başkan Vekili Sebahattin Atalay, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Afşinli eczacılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, Erdoğanlar Eczanesi’nden hastalara verilen ilaçların şifa olmasını temenni etti.

Budan, “Bugün Afşin’imizde bir iş yerinin daha açılışına şahit oluyoruz. Bu iş yeri hastalara şifa dağıtacak olan doktorlarımızın eliyle yazılan ilaçları hastalarımıza, vatandaşlarımıza ulaştırmada vesile olan bir eczanemize daha kavuşuyoruz. İnşallah buradan verilen ilaçlar hastalarımıza şifa olur. İnşallah buradan kazanılan kazanç, hayırlı ve bereketli olur. Bu işyeri Afşin ilçemize, ailesine ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum. ”açıklamasında bulundu.

Devletin sağlıktaki en önemli yüzünü vatandaşa yansıtan kişilerin eczacılar olduğunu belirten Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, Türkiye genelinde 24 bin eczacının bir gün içerisinde 3 milyon insana hizmet ettiğini kaydetti.

Aras, “Bugün Afşin’e çok kıymetli kardeşim Mehmet Erdoğan’ın eczanesinin açılışına geldik. Eczacılık sağlık alanının en önemli basamaklarından bir tanesi. Çünkü eczacı, vatandaşlarımızla en çok karşı karşıya gelen, en çok hizmet eden ve devletimizin en önemli hizmetlerinden biri olan sağlık alanını vatandaşa yansıtan yüzüdür.  24 saat hizmet verir, Türkiye genelinde 24 bin eczacımızda günde yaklaşık 3 milyon insana hizmet veriyoruz. Bu nedenle eczaneler ve eczacılar renk dil ve ırk ayrımı yapmadan vatandaşın tamamına karşılıksız ve eşit hizmet sunanlardır. Bizler değerli genç meslektaşımız Mehmet Erdoğan’ı bu güzel ve heyecan dolu bir günde yalnız bırakmadık. Bu kutlu görevinde başarılar diliyoruz. “diye konuştu.

Eczacılar Odası Başkanlığında 2. dönemine girdiğini söyleyen Aras, 2. dönemin ilk açılış kurdelesini Erdoğanlar Eczanesi’nde kestiklerini kaydetti.

Halka hizmet, hakka hizmet diyerek yola çıktıklarını belirten Erdoğanlar Eczanesi Sahibi Mehmet Erdoğan, bölge halkına eksiksiz hizmet vermek istediklerini söyledi.

Erdoğan, “Bizler bugün el birliğiyle Afşinli hemşehrilerimle, meslektaşlarımla ve saygı değer sivil toplum örgütlerimizle, İlçe Kaymakamımızla, Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanımla, İlçe Müftümüzle, İlçe Başkanlarımızla Erdoğanlar Eczanemizin açılışını gerçekleştirdik. Halka hizmet hakka hizmet diyerek açtığımız eczanemizde bölge halkımıza faydalı olmayı diliyoruz. İnşallah bu İlçeye güzel hizmetler vereceğiz. ”dedi.

Editör: Haber Merkezi