ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği 13.İMAM HATİPLİLER KURULTAYI 24-25 Eylül 2016 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleşti.
Kurulduğu günden itibaren İmam-Hatip öğrencisi, mezunu, mensubu ve camiasına hizmeti gaye edinmiş olan ÖNDER, Türkiye genelinde hizmet veren imam hatip mezun dernekleri ile 13. İmam-Hatipliler Kurultayı’nda buluştu.
Türkiye ve dünya çapında önemli bir boşluğu dolduran eğitim kurumları olan imam hatip okullarının akademik ve manevi kalitesinin artırılmasına yönelik istişarelerin yer aldığı kurultay 2 gün boyunca 6 oturum şeklinde yapıldı.
Medeniyetimizin inşasında önemli bir role sahip olan imam hatip okulları ve mezun derneklerinin misyonunun değerlendirildiği 13. İMAM HATİPLİLER KURULTAYI’nda siyaset ve akademi dünyasının önde gelen isimleri de konuk oldu.
Bugüne kadar ki kazanımları devam ettirmek adına “İstikamet Üzere” temasının işlendiği kurultaya , Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Prof. Dr. Muhittin Ataman ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan' da konuşmacı ve onur konukları olarak katıldı.
Önder İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Demet Tezcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta bu kurultayı yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
Kurultaya katılımdan memnun olduklarını belirten Tezcan, "Önder yürüyüşü 1958'lerden bu tarafa çok uzun soluklu bir yürüyüş ve bu yürüyüşte yer almaktan hepimiz onur duyuyoruz." dedi. Daha uzun soluklu yürüyüşleri gerçekleştirmek için bu seneki temanın "İstikamet Üzere" olduğunu kaydeden Tezcan, "Tüm topluma, tüm gençliğe istikamet üzere yürüyüşün manifestosu dün çok güzel bir şekilde genel başkanımız tarafından okundu. Arzumuz, hedefimiz istikamet üzere yürüyen bir toplum, bir nesil, bir gençlik yetişmesi, ülkesine, vatanına, milletine, manevi değerlerine sahip bir gençliğin yetişmesi. Tüm gayretlerimiz, çabalarımız bu yönde." diye konuştu.
Kurultaya ilçemizi temsilen Afşin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Dernek başkanı Harun Enkür ve dernek yönetim kurulu üyesi Murat Sönmez katıldı.

Dernek Başkanı Harun Enkür “Bizim açımızdan çok verimli bir kurultay oldu. Dernek yetkilileriyle görüşüp fikir alış verişinde bulunduk.Görüş ve dileklerimizi ilettik.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi