Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik düzenlediği yaz dönemi kursları sona erdi.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, şube müdürlüğünün yaptığı faaliyetleri anlattı.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarına dikkat çekerek: “Biz her zaman engelsiz kardeşlerimizin yanında olduk. (Ben engelli kelimesi yerine engelsiz demeyi tercih ediyorum.) Olmaya da devam edeceğiz. Buradan kardeşlerimizin gözlerine baktığımızda bir hüzün değil, bir sabır ve sevinç görüyorum. Bu da bize yetiyor. Engelsiz bir Kahramanmaraş için çalışan Büyükşehir Belediyemiz her projesini buna göre hazırlıyor.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kardeşlerimizin gözlerinden öpüyorum. Bu kardeşlerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta aileleri olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Engelliler Şube Müdürlüğü Mehteran Takımı bir gösteri sundu. Şiirlerin okunması ve şarkıların söylenmesinin ardından katılım belgelerinin dağıtımına geçildi.

Halk Oyunları Kursu, Brail Alfabesi Kur’an- Kerim Kursu, Pastacılık Kursu, ile Ebru ve Resim Kursuna katılan kursiyerlere ve öğretmenlerine katılım belgeleri takdim edildi.

Halk oyunları öğrencilerinin folklor gösterilerinin ardından kursiyerlerin oluşturduğu ürünlerin sergileri de gezilerek program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi