Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen programda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK ) halk oyunları ekibi gösteri sundu, görme engelli öğrenciler de şiir okudu.

Büyükşehir Belediyesi ve kentteki engelli okulları ile rehabilitasyon merkezleri tarafından stant açıldı. Stantta engelli öğrencilerin yaptığı eşyalar sergilendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada, toplumda farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak engelsiz bir Kahramanmaraş için çaba gösterdiklerini belirten Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Yapacağımız çok iş var. Bunların plan ve programını yapıyoruz. İnşallah Kahramanmaraş'ı ülkemizde ve dünyada, engellilerin erişebilirliği anlamında da örnek bir şehir yapacağız. Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde birçok faaliyet yürüttük ve bugün burada yaptığımız program da artık gelenekselleşti. Tabi ki diğer özel gün ve haftalarda olduğu gibi engellileri sadece bir hafta hatırlayalım sonra unutalım mantığı ile hareket etmiyoruz. Bir yıl boyunca engelli vatandaşlarımıza yönelik seri programlar düzenliyoruz."

Editör: Haber Merkezi