Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şube Başkanlığının 11. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

EÜAŞ Site 1 Konferans Salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurulunda, mevcut Başkan Mustafa Kılıç 71 oy olarak yeniden Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şube Başkanlığına seçildi.

TES-İŞ Genel Sekreteri Rıfat Pakkan'ın divan başkanı olarak seçildiği Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şube Başkanlığının 11. Olağan Genel Kurulu, tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem, genel kurul üyelerine sunulması ile başladı.

Genel kurulun ülkeye hayırlı olmasını dileyen Tes-İş Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, "Göreve geldiğimizden buyana her zaman işçilerimizin yanlarında olduk. İşçilerimizin haklarını korumak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Genel kurulumuza katılan tüm delegelerimize, Tes-İş yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yönetimimizle birlikte üyelerimize, enerji işçilerimize hizmet etmeye devam etmek istiyoruz" dedi.

Sendikacığın kutsal bir görev olduğunu dile getiren Kılıç, "Emeğe saygı göstermek, emekçiye saygı göstermek dünyanın en mükemmel işidir. Bunu yaparken insanları hiçbir şekilde ayırt etmemek gerekiyor. İnsanları dinine, diline, ırkına hatta cinsiyetine göre hatta işverenin adına göre ayırmak bu işçiye yapılan bir hakarettir. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne 3 buçuk yıllık bir sürecimiz oldu. EÜAŞ’daki arkadaşlarımız için 1994 yılında satılan Afşin-Elbistan Termik Santraline biz grup içi tayin hakkı aldık. Türkiye’de özelleşen hiçbir termik santralinde olmayan hakkı Afşin-Elbistan Termik Santralindeki arkadaşlarımız için sağladık. EÜAŞ'ta son 20 yılda toplu iş sözleşmesini yaptık. Biz hiç bir zaman kadrolu, taşeron ayrımı yapmadık. Bundan sonrada yapmayacağız. Seçimlerimizin tekrar emekçi arkadaşlarımıza, ilçemize, memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İşçi kardeşlerimizin yanında olmaya, onların haklarını korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra konuşma gerçekleştiren Tes-İş Afşin Şube Başkanı Sıddık Sert ise şunları söyledi:

"Bizler uzun yıllar bu görevde bulunduk ve görev süremiz boyunca hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Bugün 11. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Genel kurulumuzun işçi kardeşlerimize, vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Konuşmaların ardından 136 delege yeni yönetimi belirlemek için oy kullandı.

136 oydan 2'sinin geçersiz sayıldığı genel kurulda, mevcut TES-İŞ Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç 71 oy, Başkan adayı Sıddık Sert 61 oy aldı.

TES-İŞ Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç'ın yönetimi şu şekilde oldu:

Mehmet Akın, İlhami Göçer, Şeref Bal, Uğur Çoşkun

Editör: Haber Merkezi