Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şubesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Afşin'de kutladı.

TES-İŞ Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, burada düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü işçiler açısından çok önemli olduğunu belirtti.

1 Mayıs’ın tarihi hakkında da bilgi veren Kılıç; “ Tüm Dünya’da ve ülkemizde olduğu gibi bölgemizdeki işçi sınıfının, Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını, enerji işçisi üyelerimizle bir arada olmak istedik. Bu kapsamda bu organizasyonu yaptık.Buraya katılarak bizlerle birlikte olan bütün işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 1 Mayıs barış, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele  günüdür. 1 Mayıs’ın, anlamına yakışır bir şekilde dostluk ve dayanışma havasında kutlanmasını dileyerek, başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere bütün milletimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Emek olmadan hiçbir şey yetişmez.  Haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir dünyayı göreceğimiz günlerin geleceği umuduyla, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum" dedi.

 Daha sonra kısa bir konuşma yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kamil Dalkara, " Afşin'de bulunan işçilerimiz çok güzel bir ortamda kendi bayramları olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorlar. Fakat, İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamaya çalışmak bir işkence, bir ıstırap olmaya başladı. Bizler bu büyük illerde de Afşin'deki gibi işçilerimizin kendi bayramlarını kutlamalarını yapmalarını istiyoruz. Burada bulunan işçi arkadaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. "dedi.

Afşin Site 3 Havuzbaşı'nda gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü  dolayısıyla etkinliğe TES-İŞ Afşin Şubesine bağlı işçiler aileleriyle birlikte katıldı. Program öğretmenlerden oluşan muzik grubunun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla son buldu.

 

Editör: Haber Merkezi