Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Enerji-İşçileri (Enerji-İş) Sendikası, Afşin ve Elbistan’da teşkilatlanma ve üyelik çalışmalarına başladı.

Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Elbistan’da düzenlediği toplantıda Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde çalışan işçilere seslenerek, “Sendikanın işçisi değil, işçilerin sendikası’ sloganı ile yola çıktık” dedi.

Enerji-İş Sendikası Başkanı Mahmut Altunsoy, konuşmasının büyük bölümünde Tes-İş Sendikası’nı eleştirdi. Altunsoy, “Mevcut hakim sendikaların yıllarca bu memleket üzerinde asayişi bozmaktan, siyasete karışmaktan başka icraatı olmamış, işçi diye bir dertleri olmamış. Biz bu sendikalara onurlu bir mücadele verebilmek adına bunların karşısında 19 Nisan 2013 tarihinde Enerji İşçileri Sendikası’nı tüm Türkiye’deki enerji sektörü çalışanlarına armağan ettik. 52 yılın üzerinde ilk defa 2015 yılı temmuz ayı istatistiklerinde barajı aşan, toplu sözleşme yapma yetkisine sahip olan alternatif yetkili tek sendika olduk. Bizim maksadımız, bugüne kadar savunulmayan hep üçüncü, dördüncü sınıf insan muamelesi gören enerji sektöründeki ve bilhassa işçi arkadaşlarımızın haklarını en iyi şekilde savunmaktır. Onların hak ettiklerinin onlara teslim edilmesi noktasında gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

1963'ten 2012 yılına kadar enerji sektörünün Türk-İş'e bağlı Tes-İş Sendikası’nın tekelinde olduğunu anımsatan Altunsoy, “Bu dünya zalimlerinin hiçbirine kalmamış. Hizmet etmeyen, işçinin yanında olmayan, işçiyi savunmayan, derdi işçi olmayanlar bizim derdimizi anlayamazlar, bilemezler. Eğer ki bugüne kadar 53 yıllık tekellerinde işçiyle hemhal olmuş olsaydılar bugün Enerji-İş Sendikası buralarda yer bulamazdı. Duvarlara konuşmak zorunda kalırdık. Buradaki en büyük husus, enerji sektöründeki işçilerin bugüne kadar hiçbir zaman savunulmamasıdır. Biz, sadece Türkiye’deki sendikal hareketliliği değil dünyadaki sendikal hareketliliği dizayn edeceğiz. 10 yılık, 20 yıllık işçi arkadaşlarımız mevcut malum sendikaya toplu sözleşme için fırsat vermiştir. Bir toplu sözleşme dönemi 2 yıldan ibarettir. Bize on yıllar boyunca fırsat vermelerine gerek yok. Bir toplu sözleşme dönemi fırsat verirler; eğer biz onları en iyi şekilde savunamazsak bizden de istifa edebilirler. Artık sendikal bir özgürlük var” ifadelerini kullandı.

Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, şöyle konuştu:

“Bu mücadele sizlerle birlikte şaha kalkacaktır. Bugün burada surda bir gedik açtık. Bizi yıldıramadılar, engelleyemediler. Korku imparatorluğu ile işçi arkadaşlarımızı engellemeye çalıştılar. Bu dünya Firavun’a, Nemrut’a, Hitler’e kalmadığı gibi bunlara da kalmayacak. Sizlerle beraber tarih yazıyor. Birçok şey değişecek. Rekabet kaliteyi arttırır. İyi olan ve iyi temsil eden kazansın. Yarım asırlık bu tabuyu hep birlikte kıralım. İşçiye bu kadar zulmeden, işçinin durumunu şu hale getiren Firavun’dan da ötedir. Surda gediği açacağız ve Türkiye’ye örnek olacağız. Bunlar, çağın gerisindeler. Sene 2016 olmuş işçiye hala bir kalıp sabun veriyorlar. Bunlar sabun sendikası. Şimdi yeni bir oluşum zamanıdır.”

Memur Site sinema salonunda gerçekleştirilen program sonrasında Enerji-İş Sendikası’na üye olan çok sayıda enerji işçisine rozetleri Genel Başkan Mahmut Altunsoy tarafından takıldı.


Editör: Haber Merkezi