Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Afşin Elbistan B Termik Santrali'nde yaşanan darp olayla ilgili "Sendikamız ve Hak-İş konfederasyonu olarak olayı en yüksek düzeyde takip edecek ve şahısların en ağır cezaya çarptırılması için gerekli hukuki takibi yapacağız." dedi.

Afşin Elbistan B Termik Santrali'nde, Enerji İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan'ı darp edilmesinin ardından Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve yönetim kurulu üyeleri, santral önünde basın açıklaması yaptı.

Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Altunsoy, " İşçi haklarından çok kendi menfaatlerini ve makamlarını düşünen sendikalara karşı işçilerle birlikte onurlu bir mücadeleyi başlatmak için Hak-iş konfederasyonu bünyesinde 19 Nisan 2013'te Enerji İş Sendikasını kurduk. " dedi.

Sendika yetkilisi Keramettin Erdoğan'ın saldırıya uğradığını söyleyen Alunsoy, şunları belirtti:

" Santralde çalışmakta olan sendika temsilcimiz Keramettin Erdoğan'ı haince bir pusuya düşürerek hayatına kast edip hastanelik etmişlerdir. Keramettin Erdoğan'ın tek suçu HAK-İŞ konfederasyonuna bağlı Enerji iş sendikasının yetkilisi olmak ve sendikamıza hem demokratik hem hukuki hakkı olarak üye çalışması yapmaktır. Ekmeğinin peşinde namusuyla, onuruyla çalışan sendika yetkilimizin arkasından saldırarak kaburgalarını, dişlerin ve vücudunun muhtelif yerlerini kırmak insanın insana yapmayacağı bir vahşiliktir.

Demokratik bir hukuk devletinde sendikal mücadelesini onuruyla veren bu kardeşimize yapılmasını kabul etmek, hazmetmek, sindirmek asla mümkün değildir. Olayı gerçekleştirenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayı en yüksek düzeyde takip edecek ve şahısların en ağır cezaya çarptırılması için gerekli hukuki takibi yapacağız.

Bütün emekçilerimiz şunu iyi bilsin ki, Keramettin Erdoğan ve Enerji iş sendikası üyesi kardeşlerimiz yalnız değildir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin hukukunu en üst düzeyde koruyacak ve hep birlikte bu kangrenleşmiş yapıyı enerji sektöründen söküp atacağız.

Menfur saldırıyı bir kez daha esefle kınıyor, şüphelilerin bir an önce en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyoruz."

Enerji­-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy ve beraberindeki heyet daha sonra darp edilen Keramettin Erdoğan’ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi