Enerji Bir-Sen Kahramanmaraş İl ve Elbistan İlçe Yönetimi, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletmesi’nde bir şube müdürünün görevi başındayken taşeron firma yetkilileri tarafından darp edilmesi olayını kınadı.

Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü’nde Makine İkmal Şube Müdürü olarak görev yapan Müslüm Arslan, önceki gün görevi başında taşeron firma yetkilileri ile arasında çıkan tartışma sonucunda darp edilmişti.

Olayın ardından AEL brifing salonunda sendika üyesi memurlarla bir toplantı gerçekleştiren Enerji Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Ejder Akbaş, yaptığı açıklamada bu tür çirkin olayların bir daha yaşanmaması ve son olması adına yetkililerden gerekli tüm tedbirlerin alınmasını istedi.

Enerji Bir-Sen Elbistan Temsilcisi Zülfikar Fidan ile termik santral ve işletme temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Akbaş, şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında sizlerin karşısına dün gerçekleşen bu vahim olayla çıkmak istemezdik. Ancak geçmişte sadece amacı helal ekmek götürmek için alın teri döken memur, mühendis ve bürokratlarla karşı acımasızca yapılan şiddet olayları bizi bugün sizinle birlikte olmaya sendikalı olarak zorunlu hale getirmiştir.

Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğü’nde Makine İkmal Şube Müdürü olarak görev yapan ve aynı zamanda sendika üyemiz olan Müslüm Arslan, 2 Temmuz 2014 çarşamba günü görevi başında iken gözü dönmüş kişiler tartından darp edilmiştir. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının manevi atmosferini, barış, kardeşlik, sevgi, hoşgörü ayı olduğunu anlamayan bu barbar zihniyeti ve temsilcilerini tüm kamuoyu önünde bu menfur saldırı nedeniyle şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Buradan yetkililere, Cumhuriyet Savcılığına açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz. İlkel devirlerden kalma yöntem ve teknikler ile insanların korkutulması, görev yapmasının engellenmesi, tehdit edilmesi ve en sonunda darp edilmesinin demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde gerek idarenin gerekse de adli makamlarca yasal müeyyidelerin yerine getirilmesini talep etmekteyiz.”

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için idarenin de bu konuda caydırıcı adımlar atması gerektiğini vurgulayan Akbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca devletin güvencesi altında olan bir kurumda herkesin gözü önünde ve görevi başındaki bir idareciyi darp edenlerin bu cesareti ve rahatlığı nereden aldıkları da ayrı bir merak konusudur. Bu konuda idarenin somut, caydırıcı insan hak ve hukukunu koruyacak adımlar atmasını bekliyoruz. Kaldı ki yine aynı bölgede Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinde de buna benzer menfur olaylar meydana gelmiştir. Ancak anlaşılıyor ki bu barbar düşünce hak ettiği cezayı almadıkça bu tür eylemlere devam edecektir. İnsan hak ve onuruna yakışır, iş barışını sağlayacak huzur ve güvenli bir iş ortamının sağlanması idarenin yetki ve sorumluluğunda olduğunu belirtmek istiyoruz.

Yaşanan bu çirkin olayların bir daha yaşanmaması, artık son olması adına yetkililerden gerekli tüm tedbirlerin alınması, suç işleyenlere hukuk önünde hesap sorulması idari yönden de disiplin hükümlerinin işletilmesi gerekmektedir. Sendika olarak sürecin takipçisi olacağımızı her zaman üyelerimizin yanında olduğumuzu belirterek herkesi içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının ikliminden istifade etmeye, aklıselime davet ederek saygılarımızı sunuyoruz.”
Editör: Haber Merkezi