Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Afşin’deki termik santralleri ziyaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Afşin-Elbistan B Termik Santralinde incelemelerde bulundu.

Helikopter ile Afşin-Elbistan B Termik Santraline gelen Berat Albayrak’ı, Kahramanmaraş Valisi Valisi Vahdettin Özkan,Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, EÜAŞ Genel Müdürü Nevzat Şatıroğlu, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman ile diğer ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve partililer karşıladı.

Afşin Elbistan B Termik santralinde enerji çalışmaları hakkında B Termik Santrali Müdürü Mustafa Has ve A Termik Santrali Müdürü Arif Şahin’den brifing alan Bakan Albayrak, daha sonrada incelemelerde bulundu.

Afşin­-Elbistan B Termik Santrali’nde İşletme Müdürü Mustafa Has’tan santralin durumu ve yapılan enerji üretimi hakkında bilgi alan Bakan Albayrak, enerji kurmayları ile detaylı bir toplantı yaptı.

Afşin-­Elbistan A Termik Santrali’nin durumu, özelleştirme konusu, santralin rehabilitasyonu, B termik Santralinin kömür sahası olan ve 2011 yılında yaşanan göçükten bu zamana kadar kömür üretimi yapılamayan Çöllolar Kömür Sahası’nın durumu gibi konular görüşülürken, diğer yandan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü’ndeki kömür üretimi de masaya yatırıldı.

İlçe kaymakamları, belediye başkanı ve ilçe başkanlarıyla da sohbet eden Bakan Albayrak bölgenin sorunlarıyla da yakından ilgilendi.

Bölgenin Sorunları Anlatıldı

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’ın santral ziyaretinde bölgenin sorunlarını anlattıklarını söyledi.

Enerji Bakanı Albayarak’ın Afşin ziyaretinin çok verimli geçtiğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Türkkahraman, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak bir takım incelemelerde bulunmak üzere bölgemize geldi. İlk olarak Afşin-Elbistan B Termik Santraline gelen Enerji Bakanımız burada teknik konular hakkında santral müdürlerimiz ve AEL işletme müdürümüzden dinledi ve buradaki işleyiş ile ilgili bilgi edindi. Daha sonra Kahramanmaraş Valimiz Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Kaymakamımız Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ile diğer ilçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız Sayın Bakanımız Albayrak’a bölgenin sorunlarını birinci ağızdan anlattık. Bakanımız bizlerle yakından ilgilendi ve sorunların çözümü noktasında çalışmaların olacağını belirtti. Toplantı genel manada çok verimli ve faydalı oldu.” dedi.

Türkkahraman, ziyarette bir çok bölge sorununu Bakan Albayrak’a ilettiklerini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Kahramanmaraş’ımızın ve ilçelerimizin sorunlarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’a ilettik. Türkiye’nin en büyük termik santrallerini ve en büyük linyit kömürü rezervini bölgemizde barındırıyoruz. Bunun bizlere getirisi de var götürüsü de var. Bölge insanlarımızı yakından ilgilendiren konuları da ilettik. Afşin-Elbistan A Termik Santrali modernize edileceği bilgisini veren Bakanımıza orada çalışan taşeron işçilerimizin durumunun ne olacağını sorduk. Bakanımız A Termik’te çalışan teşeron işçilerinin mağdur edilmeyeceğini B Termik ve AEL işletme müdürlüğüne dağıtılacağını ifade etti.  Ayrıca bölgemizde A ve B Termik Santralleri ve AEL İşletme Müdürlüğü bulunduğu ve yeni termik santrallerin yapılması gündemde olduğu için Genel Müdürlük kurulması talebinde bulunduk. Kömür çıkartmak için susuzlaştırma ve istimlak çalışması yapıldığını ilettik. Burada en önemli konu istimlak edilen yerlerde vatandaşlarımıza yeni iskan alanlarının açılması talebinde bulunduk. Doğalgaz çalışmaları ile ilgili çalışmaların hızlandırılması talebimiz oldu. İstihdam konusu ilettik. Bölge zenginliklerinin kullanılması konusunu Sayın Bakanımız Albayrak’a ilettik. Ziyarette kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız bölgemizin bütün sorunlarını ilettiler. Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ta aktarılan konuların notunu aldı ve çalışmaların yapılacağını bizlere iletti.” diye konuştu.

Buradaki teknik geziyi tamamlayan Albayrak daha sonra, Elazığ’da katılacağı iftar programı için Afşin’den ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi