Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “Meslek Eğitiminde Üçüncü Tarafların Rolü” isimli proje Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nce kabul edilerek uygulamaya başlandı.
Turgay Ciner Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü İhsan Acer, basın toplantısı düzenleyerek proje hakkında bilgi verdi. Acer, bu projeyle Mesleki Eğitim veri bankası oluşturulacağını kaydetti.
Acer yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:
“Okulumuzun yürüttüğü “Mesleki Eğitimde Üçüncü Tarafların Rolü” isimli projemiz Avrupa Birliği tarafından kabul edildi ve uygulamaya başlandı. Projemizin hedef kitlesini katılımcı bölgelerde mesleki teknik eğitim veren kurumlardaki, öğrenciler, öğretmenler, okul yönetimleri ile üçüncü taraflar STK’lar, yerel yönetimler, işletmeler meslek örgütleri üniversiteler ve diğer kamu kurumlarından oluşturmaktadır. Mesleki eğitimde STK’lar, yerel yönetimler, işletmeler, meslek örgütleri, üniversiteler ve diğer kamu kurumlarını bu sistemin dışında tutan bir çözüm gerçekçi değildir. Fakat böyle bir çözüm tüm dünyada ve Avrupa’da da ya tamamen ihmal edilmekte ya da verimli bir şekilde uygulanamamaktadır. Projemiz genellikle ihmal edilen bu yöntemi etkin bir şekilde kullanmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle katılımcı ortaklar bölgelerinde, yukarıda hedef kitle olarak sayılan tüm tarafların katılımı ile Mesleki eğitim temelinde bir çatı örgüt olarak Yerel Mesleki Eğitim Platformları oluşturacaklardır. Bu platformlar kendi içerisinde çeşitli çalışma grupları planlayacaklar ve akademik çalışmalar yürüteceklerdir. Bu bağlamda Kasım ayında önce Afşin’e ortak olduğumuz ülkelerden katılımcılar gelecek,  çalıştay yapacağız ve daha sonra üç ülkeye bizim hareketlilik projelerimiz olacak ayrı ayrı dönemlerde. İlki 14 Mayıs 2014 olarak planlanmakta ve ondan sonra 2015 Ocak ayında ve 2015 Mayıs ayında projemiz tamamlanacak. Bu projenin tüm kurum ve kuruluşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz bu projeyle Üçüncü taraflar için Mesleki Eğitime Üçüncü Tarafların Katılımını sağlayarak bir platform oluşturarak mesleki eğitimle alakalı bilgi vermek. Her kesimi bu konuda bilinçlendirmek. Sadece okul yâda yöneticileri değil sivil toplum kuruluşlarını ve üniversitelerimizi bu konuya el atmalarını sağlayarak bölgede bir mesleki eğitim çatısı oluşturmasını sağlamaya çalışmaktayız.” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi