Afşin'de Doğalgaz Abone İşlemleri Başladı!

Afşin'de doğalgaz şehir içi dağıtım şebekesi çalışmaları kapsamında abonelik işlemleri başladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından 2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında şehir içi doğalgaz dağıtım işini üstlenen Arsan Maraş Doğalgaz A.Ş. (ARMADAŞ) Afşin Şube Müdürlüğü Afşin'de doğalgaz abone açtırma işlemlerine başladı.

ARMADAŞ Afşin-Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, Afşin ve Elbistan'da yoğun bir doğalgaz altyapı çalışmalarının ardından abonelik işlemlerinin başlatıldığını belirterek, gaz verme sürecine girildiğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında servis kutusu bağlanan her vatandaşın abonelik işlemini yaptırabileceğini belirten ARMADAŞ Afşin-Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, " 4 Haziran 2018 tarihi itibariyle Afşin ve Elbistan’a abonelik işlemlerini başlattık. Bugün itibariyle servis kutusunu koyduğumuz her yerden, her binada doğalgaz abone açtırma işlemi yapabilir. En geç 3 ay içerisinde de doğalgazı evlere vermiş olacağız." dedi.

Kısa süre içerisinde birçok mahalleye ulaşacaklarını ifade eden Turan, " Meşakkatli bir çalışma dönemi geçirdik. Gayemiz çalıştığımız yerde insanları rahatsız etmemekti. Bizde ARMADAŞ olarak hizmette bulunduğumuz ilçelere vatandaşı en az nasıl mağdur ederiz çabasını verdik. Bunu da büyük oranda başardığımıza inanıyorum. Bu çalışmayı yaparken Afşin Belediyesi’nin katkılarını gerçekten unutmamak gerek. Çünkü altyapı çalışmalar sırasında borularımız için açılan kanallarımız belediyemizde temin edilen asfalt ve parkelerle biran evvel kapatıldı. Bundan sonra biz Afşin’de kendi programımız çerçevesinde alt yapı çalışmalarını devam ettireceğiz. Biz insanlara konforlu bir hayat, temiz bir yaşam sunmak üzere böyle bir hizmet veriyoruz. İnşallah Afşin ve Elbistan’dan gerekli desteği alıp çalışmalarımızı sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. "diye konuştu.

Altyapısı tamamlanan mahallelere doğalgaz arzının sağlanabileceğini dile getiren Turan, " Kale Mahallesinin bir kısmı, Efsus Turan Mahallesi, Afşinbey Mahallesi ve Yeşilyurt Mahallesinin bir kısmının alt yapısını bitirdik. Şuanda Pınarbaşı Mahallesinin çalışmalarını tamamlayacağız. İnşallah kışa kadar elimizdeki projeleri servis kutularıyla birlikte yapısal manada hazır olan yerlere doğalgazı vereceğiz."açıklamasında bulundu.

"Daha temiz kış geçireceğiz"

Doğalgaz'ın katı yakıtlara göre daha ekonomik olduğunun altını çize Turan, şunları söyledi:

" Doğalgaz insanları ekonomik açıdan rahatlatıyor. Ortalama 3 ton kömür yakan bir aile sadece ısınma için 3 bin liraya yakın para harcıyor. Doğalgaz ile yalıtım altyapısı sağlam evlerde bir ailenin yıllık tasarrufu bin 250 ile bin 500 lira olacak. Doğalgazın ısı kalorisi yüksek. Tüpten yüzde 90 daha uygun fiyat. Tüp bitti derdin yok, evinin ısıtma ortalaması senin keyfine bağlı. İstediğin zaman açıp, istediğin zaman kapatabiliyorsun. Ozon tabakasına ciddi zararlar veren gazların hiç biri doğalgazda yok. Özellikle kışın Afşin ve Elbistan'da yaşanan hava kirliliğini önleyecek. Bölgedeki hava kirliliğinin nedeni büyük ölçüde kışın hissediliyor ve şikayetler artıyor. Doğalgaz ile yazın hava nasıl ise kışın da öyle olacak. Temiz bir kış geçireceğiz. Bunun fakına Elbistan'da da, Afşin'de de varabileceğiz. "

Editör: Haber Merkezi