Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara MOBESE kameraları ile trafik kontrol ve cezası kesildiği uyarısı yapılarak, kurallara uymaları istendi.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Afşin'de faaliyete geçen Kent Güvenlik Sistemi (MOBESE) ile 21 noktada 53 kamerayla 24 saat boyunca denetim yapıyor.

Atatürk Caddesi'ne dev bir pankart asarak vatandaşları trafik kurallarına uyması konusunda uyaran İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan, "İlçemizde MOBESE sistemi devreye girdi. Şuanda MOBESE izleme merkezinde bir trafik polisimizi görevlendirdik. Şehir merkezinde 21'e yakın kamera ile trafiği denetliyoruz. Trafik polisini olmadığı noktalarda vatandaşımız trafik denetlenmiyor diye düşünmesin. MOBESE kanalıyla yazdığımız trafik cezalarının görüntü ve fotoğrafları alınıyor ve ceza tutanaklarına ekleniyor" dedi.

Her Gün 40-50 Araca Trafik Cezası Kesiliyor

Afşinli vatandaşları, trafik kuralları ihlali nedeniyle cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyaran İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan, " MOBESE, ilçemiz merkezinde oluşabilecek olumsuzluklar veya hırsızlıklar içinde bu sistemin kurulması bir caydırıcılık unsuru oluşturacaktır. Ayrıca trafik konusunda da bizlere destek olacak. MOBESE Kontrol Merkezimizde personelimiz hatalı park eden, trafik ışığını ihlal eden sürücüleri tespit ederek fotoğrafını alıyor ve ceza işlemini uygulayarak kişinin adresine gönderiyor. Afşin’de günlük olarak 40 ve ya 50 vatandaşa ceza işlemi uygulamaktayız. Sürücülere, kırmızı ışık ihlalinden, İşaret levhaları kuralını ihlalinden ve park yasağı ihlalinden dolayı trafik cezaları kesiliyor. Vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını önemle rica ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi