Afşin İlçe Emniyet Müdürlüne bağlı trafik ve asayiş birimlerinden oluşan 60 kişilik ekip ilçede bulunan okul çevrelerinde denetim yaptı.

Okul servislerine yönelik yapılan denetimde, servis şoförleri koronavirüs tedbirleri kapsamında bilgilendirilerek, araçları kontrol edildi. Kurallara uymayan servis sürücülerine cezai işlem uygulandı.

Trafik ekipleri tarafından kentin farklı noktalarında durdurulan servislerde öğrenci ve servis görevlilerine koronavirüs bilgilendirmesi yapıldı. Servis araçlarında dezenfektan olup olmadığı ve servis şoförlerinin evrakları kontrol edilerek genel bilgi taraması yapıldı. Araçlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarının da uyulması hususunda da uyarılar yapıldı. Servis şoförlerine, araçlarda oluşturulan oturma listesine göre öğrencilerin koltuklara oturması gerektiği belirtildi.

Okul çevrelerinde yapılan denetimlerde ise, şüpheli şahıslar ya da okulla ilgisi olmayan kişilerin üst araması yapılıp GBT sorgusu gerçekleştirildi. Trafik polisleri de oluşturdukları kontrol noktalarında öğrenci servisleri ile okul çevrelerinde dolaşan araçlara yönelik denetimlerde bulundu. Polis ekipleri, okul çıkışlarında da aynı şekilde güvenlik önlemi alacak. Tedbirler kapsamında okul çevrelerinde huzuru bozmak isteyenler, ya da okulla ilgisi olmayan kişilere gerekli idari işlemler yapılacak. İnternet kafe, oyun salonları ve okul yakınlarındaki park ve bahçeler sürekli denetim altında tutulacak. Okul servisleri de trafik kuralları noktasında sürekli mercek altında olacak.


 

Editör: Haber Merkezi