Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Türkiye Trafik Güvenliği Uygulaması"nı Afşin’de de gerçekleştirdi.

Afşin’de belirlenen noktalarda polis ve jandarma trafik ekipleri tarafından eş zamanlı yapılan uygulamada,  araç sahiplerinde, sürücü belgesi, araç kontrolü ve güvenlik sorgusu yapıldı.

Trafik ekipleri, yolcu taşımacılığı yapan araçlarda sürücü ve yolculara emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldığı uygulamada, amaçlarının sürücülere ceza yazmak değil, onları bilinçlendirmek, sürücü hatalarından kaynaklı kazalara karşı tedbir almak olduğunu belirtti.

Durdurulan araçların sürücüleriyle de görüşen trafik ekipleri, sürücüleri, emniyet kemerlerini takmaları, araç kullanırken cep telefonuyla görüşme yapmamaları, şerit kullanma kurallarına riayet etmeleri ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlamaları konularında uyardı.

Uygulamalardan memnun olduklarını ve denetimlerin daha sık yapılması gerektiğini, polis ve jandarma ekiplerinin bu uygulamalarının kendilerine güven verdiğini belirtti.

Türkiye Geneli Trafik Uygulamasının, Afşin’de gün içerisinde farklı noktalarda devam edeceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi