Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Afşin sınırları içerisinde bulunan tüm kamu binaları, özel binaları, okul binaları ile park ve bahçe duvarlarına yazı yazılmaması konusunda uyardı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, duvarlara yazı yazanlara yönelik yasal işlem uygulanacağı belirtilerek, kolluk kuvvetleri olarak denetimlerin sıklaştırılacağı ifade edildi.

Afşin ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu binaları, özel binalar, okullar ve park bahçelerin, yapı, bahçe duvarlarına, beton yüzeylerine, kapı ve diğer eklentilerinin üzerin de herhangi bir yazılama işleminde uymayanlara idari para cezası uygulanması hakkındaki yönerge hakkında bilgi veren Afşin İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, " Vatandaşlarımızın ve özellikle öğrencilerin şiddet, müstehcen ifadeler içeren, yasa dışı örgütsel ve ideolojik ifadeler barındıran her türlü yazılama, resim, grafiti, işaretleme gibi faaliyetlerden olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmesi için gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Kolluk kuvvetleri özellikle akşam saatlerinde mahalle aralan ve sokaklarda, özel ve kamu binaları, okullar ile park bahçelerde denetimlerini sıklaştıracak, her türlü yazı yazmak ve benzeri suretle çevreye zarar veren şahıslar hakkında gerekli yasal işlemleri uygulanacak. Kamu ve okul yetkilileri sorumlu oldukları binaların güvenlik durumlarını gözden geçirerek gerekli tedbirleri alarak, ayrıca okul yetkilileri öğrencilere bu konuda bilinçlendirici faaliyet ve çalışmalar bulunması gerekiyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, her hangi bir yazılama, işaretleme ve resim gibi olumsuz faaliyette bulunanlara kabahatler kanundan idari para cezası uygulanacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi