Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, Eshab-ı Kehf'te şehit yakınlarıyla buluştu.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un eşi Gülhan Altınok, Diyarbakır’da şehit düşen 5 yaşındaki Hüseyin Utku ile babası Polis Memuru Ahmet Gülbahar için düzenlen mevlit programına katılmak için Afşin’e geldi.

15 Ağustos 2016'da Diyarbakır'da terör örgütü tarafından Bölge Trafik Amirliğine bomba yüklü araçla yapılan saldırıda oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku ile şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar'ın ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlide katılmak için Afşin’e gelen Gülhan Altınok, ilk olarak beraberindeki şehit aileleriyle birlikte Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş’taki şehit aileleriyle birlikte UNESCO listesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesini gezen ve tarihi mekan hakkında bilgi alan Gülhan Altınok, Eshab-ı Kehf’in manevi havasından çok etkilendiğini söyledi.

Afşin’de, şehit aileleriyle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ve şehitlerin kahramanlıklarını anlatmak için kelimelerin yetersiz kaldığını dile getiren Altınok, “Geçtiğimiz yıl şahadet mertebesine ulaşan, 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile polisimiz Ahmet Gülbahar’ın mevlit programına katılmak üzere Kahramanmaraş’taki şehit ailelerimizle birlikte Afşin’e geldik. İlk olarak Kahramanmaraş’taki şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Öncelikle Eshab-ı Kehf’i ziyaret etmek istedik. Maneviyatı güzel bir ziyaret oldu. Şehit aileleriyle beraber olmaktan, onların elini tutmaktan ve manevi ortamlarda beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Kahramanmaraş’a sık sık geleceğiz, buradaki şehit ailelerimizi de Ankara’ya bekliyoruz. ” dedi.

Şehit aileleriyle her zaman iletişim halinde olduklarını ifade eden Altınok, “Bütün illerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Şehit ailelerimiz bizler için çok önemli. Her zaman iletişim halindeyiz. Vatanımız varsa, onlar sayesinde var. Şuanda biz buradaysak, şehitlerimizin, evlatlarını şehit veren ve vatan sağ olsun diyerek metanet gösteren annelerimizin, eşleri sayesinde. Onların haklarını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum. Kahramanmaraş’ta olmaktan dolayı çok mutlu olduk, en yakın zamanda tekrar ziyaret etmek isteriz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından Altınok, 2016 yılında Diyarbakır'da şehit düşen polis memuru Ahmet Gülbahar ile oğlu Hüseyin Utku için düzenlenen mevlit programına katıldı.

Afşin Öğretmenevinde düzenlenen mevlit programına şehit Ahmet Gülbahar ve eşi Betül Gülbahar’ın yakınları, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Askerlik Şubesi Başkanı Hasan Akdemir, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Rıdvan Tuncer, Afşin Belediyesi Başkan Vekili Ayhan Karabulut, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz'ın eşi Fulya Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin eşi Nahide İnci, kamu ve kurum amirleri ile şehit aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi